@sewyouliketostitch, @marianne.germain en @wrenbirdmends op Instagram
Volledig scherm
© @sewyouliketostitch, @marianne.germain en @wrenbirdmends op Instagram

Kapot kledingstuk? ‘Visible mending’ is de nieuwe modetrend voor wie niet houdt van weggooien

Anno 2021 is het not done om oude kleren weg te gooien. Ze een tweede, derde of vierde leven geven: cool. En scheurtjes, gaatjes of andere slijtage? Die herstel je met naald en draad en dat mag nu zelfs extra zichtbaar zijn. ‘Visible mending’ is helemaal hip: laat je inspireren door deze creatieve voorbeelden. 

 1. Steeds meer mannen naaien. Vlaamse ‘sew bros’ Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun passie voor stof en schaar: “Ik naai, weg met de vooroordelen”
  PREMIUM

  Steeds meer mannen naaien. Vlaamse ‘sew bros’ Ruben (24), John (43) en Glyn (64) over hun passie voor stof en schaar: “Ik naai, weg met de vooroorde­len”

  Dat een ‘bro’ meer kan zijn dan een jongerenwoord, bewijzen de zogenaamde sew bros: het groeiend aantal mannen dat zich de kunst van het naaien eigen maakt. Het nieuwste lid? Acteur George Clooney (59). Dat naaien al lang geen oubollige bezigheid meer is die enkel zou weggelegd zijn voor het vrouwelijke deel van de bevolking, bewijzen drie Vlaamse sew bros Ruben (24), John (43) en Glyn (64). “Het is pas toen naaien geïndustrialiseerd werd en er naaimachines en patronen op de markt kwamen, dat ook vrouwen het begonnen te doen.”
 2. Binnenkijken in de ecologische hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtigheid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Binnenkij­ken in de ecologi­sche hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtig­heid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Keramiste Frauke Hamerijck (35) is altijd dicht bij de natuur. In haar keramiekstudio werkt ze met klei, om te ontspannen vertoeft ze het liefst in haar tuin, waar de natuur haar vrije gang mag gaan. En wonen doet ze met haar gezin in een hoeve die gerenoveerd en ingericht is met ecologische materialen. “Ik ben hier perfect in balans”, zegt ze. Welkom in dit prachtige huis!
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein