Ksenia via Pexels
Volledig scherm
© Ksenia via Pexels

Is kleding huren de mirakeloplossing voor duurzamere mode? Wetenschappers zijn niet overtuigd

Dat de modewereld moet verduurzamen staat vast. Maar hoe kunnen we dat aanpakken? Finse wetenschappers gingen op zoek naar antwoorden. Ze analyseerden enkele groene alternatieven voor mensen die van mode houden maar de planeet willen sparen, en kwamen tot een aantal verrassende bevindingen. Nogal straf: kleding huren is in sommige gevallen zelfs slechter dan het weg te gooien. 

 1. Wat zegt jouw kleerkast over jou? De ‘dress doctor’ achterhaalt de onderliggende betekenis van je modeblunders
  PREMIUM

  Wat zegt jouw kleerkast over jou? De ‘dress doctor’ achter­haalt de onderlig­gen­de betekenis van je modeblun­ders

  Vraag jij je ook af waarom je een overvolle kleerkast hebt, maar toch steeds teruggrijpt naar dezelfde outfit? Heb je een kast vol beige- en grijstinten of baseer je je looks vooral op die van anderen? ’s Werelds eerste ‘dress doctor’ Dawnn Karen legt uit wat de onderliggende betekenis is van je garderobe en hoe je voorgoed komaf maakt met modetwijfels. “Als je beseft waarom je iets draagt, kan dat je helpen om betere keuzes te maken.”
 1. Deze 5 kledingstukken zijn ‘perma-trends’ en gaan dus nooit uit de mode. Moderedacteur David legt uit: “Verwar ze niet met ‘basics’”

  Deze 5 kleding­stuk­ken zijn ‘per­ma-trends’ en gaan dus nooit uit de mode. Moderedac­teur David legt uit: “Verwar ze niet met ‘basics’”

  Mode is zo wisselvallig als de Belgische seizoenen. Mee zijn met de laatste trends kost dan ook moeite en geld en is daarnaast allesbehalve goed voor de planeet. Daarom investeer je beter in zogenaamde ‘perma-trends’: kledingstukken die nooit uit de mode gaan. NINA’s moderedacteur David Devriendt overloopt er vijf met ons en legt uit waar hun iconenstatus vandaan komt. Inclusief enkele praktische stijltips.