Inge Onsea (Essentiel) en Bart Claes (JBC).
Volledig scherm
PREMIUM
Inge Onsea (Essentiel) en Bart Claes (JBC). © Kristof Ghyselinck/Photo News

Inge Onsea (Essentiel) en Bart Claes (JBC): “We gaan van crisismeeting naar crisismeeting om te zien hoe we ons hierdoor gaan sleuren”

Moeten we straks de solden in de kledingwinkels uitstellen? De verwarring is groot, nu handelsfederatie Comeos 'nee' zegt en 78 Belgische modespelers in een open brief 'ja'. De sector spartelt en er zijn maatregelen nodig. Maar wélke? Tien vragen voor Inge Onsea, oprichtster van Essentiel en Bart Claes, CEO van JBC.

8 reacties

 • Mohamed Kabbal

  11 maanden geleden
  Het laatste waar ik nu aan denk zijn toch wel de solden zeker. Ik denk dat de gemiddelde Vlaming al genoeg in de garderobe heeft staan. Het is heb om de winsten te doen dus laat ze maar hun beurt afwachten zoals de rest.
 • Eric Leysen

  11 maanden geleden
  Juist goed wat schoenen besteld, bij een Belgische firma. Soms moet chauvinisme al eens.
 • Elise Van Damme

  11 maanden geleden
  De tijd van overconsumptie en weekendjes "shoppen" hebben mensen aan het denken gezet! Heb ik dit wel nodig om gelukkig te zijn? Voor de coronacrisis groeiden de bomen tot in de hemel.En altij maar meer.Benieuwd of de mens zijn gedrag zal aangepast hebben.
 • Guy Van Severen

  11 maanden geleden
  Hopelijk voor hen realistische dromen, maar er zal toch veel geld ontbreken bij de mensen !
 • nicole nys

  11 maanden geleden
  Wij hebben allemaal kleren en schoenen genoeg, wij kunnen wel een paar jaar verder zonder aankopen te doen. Mode is nu geen prioriteit, daar liggen wij niet wakker van. Wat telt is gezond blijven en proberen zo goed en veilig mogelijk uit deze crisis te geraken.
 1. Victoria’s Secret werkt eindelijk samen met plussize modellen, “maar daar komen ze tien jaar te laat mee”

  Victoria’s Secret werkt eindelijk samen met plussize modellen, “maar daar komen ze tien jaar te laat mee”

  Jarenlang kreeg Victoria’s Secret bakken kritiek om het gebrek aan diversiteit. Nogal een verrassing dus, dat het merk nu samenwerkt met plussize modellen voor de nieuwste swimwear-collectie. Is het too little too late of eindelijk een stap in de juiste richting? Moderedacteur David Devriendt, bodypositive blogger Marianne Nykjaer en plussize model Sharon Grobben reageren. “De impact hiervan op jonge meisjes valt niet te onderschatten.”
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden