De DRÖMSÄCK.
Volledig scherm
De DRÖMSÄCK. © IKEA

In een-twee-drie van totebag tot rugzak: voor slechts 20 euro scoor je de ideale werktas bij IKEA

Een totebag die je in een handomdraai kan omvormen tot een rugzak. Een eenvoudig maar oh zo geniaal concept waarmee IKEA potten breekt. TikTok is in de ban van ‘de ideale werktas’. De kers op de taart? De DRÖMSÄCK - ja, een droomtas is het zeker - haal je in huis voor maar 20 euro. 

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Liefde is ... matching outfits dragen. Modejournalist David legt uit hoe je kleding op elkaar afstemt, zonder te lijken op een tweeling

  Liefde is ... matching outfits dragen. Modejourna­list David legt uit hoe je kleding op elkaar afstemt, zonder te lijken op een tweeling

  Een gelijkaardige outfit dragen als je lief is tegenwoordig hip. Heel wat bekende koppels doen het - zoals Harry Styles en Olivia Wilde, of Jennifer Lopez en Ben Affleck. Er bestaat zelfs een naam voor: couple core. Maar de grens tussen cool en smakeloos is dun. Om te vermijden dat je overhelt naar de foute kant geeft onze modejournalist David enkele tips.
 2. Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: “We hebben lang gezocht naar een pand als dit”

  Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie ‘valerie_traan’ deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. “Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet.”
 3. Mode-icoon Iris Apfel viert haar honderdste (!) verjaardag met een eigen collectie bij H&M

  Mo­de-icoon Iris Apfel viert haar honderdste (!) verjaardag met een eigen collectie bij H&M

  Stijlicoon Iris Apfel werd 100 jaar en dat moet gevierd worden, moet H&M gedacht hebben. De kledingketen werkt namelijk samen met de Amerikaanse modelegende aan een nieuwe collectie. En niet zomaar eentje. Verwacht je aan veel kleur, prints en unieke ontwerpen. Precies waar Iris Apfel bekend om staat. “Met deze samenwerking vieren we een buitengewone vrouw en haar creatieve en gedurfde stijl.”