Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Illegaal knippen of verzuipen? Kappers Bart en Jitske Van de Veire moeten 2 maanden langer sluiten: “Ik zit door mijn buffer heen, maar blijf ervoor vechten”

Eergisteren heeft de federale regering in een nieuw ministerieel besluit de maatregelen verlengd tot 1 maart. En dat kwam hard aan, ook bij onze kappers. Sommigen beginnen uit pure noodzaak toch te knippen, stiekem aan huis. Bart is zo’n kapper en getuigt anoniem. Anderen zitten de maatregelen uit. Onderneemster en bosslady Jitske Van de Veire (27) is eigenaar van twee kapsalons en vindt de verlengde maatregelen ook een harde pil om te slikken. “Ik heb gisteren de hele dag met mijn boekhouder en bankier aan de lijn gehangen om toch maar oplossingen te vinden zodat we kunnen blijven bestaan.”

42 reacties

 • Farid Azuzzi

  3 weken geleden
  mogen ze gerust voor eeuwig sluiten mijn pas aangekochte tondeuse gaat nooit in lockdown ..
 • Mario Vanderlinden

  1 maand geleden
  Waar is de solidariteit tussen de kappers? Heel slim van sommige kappers, techn werkloze kappers, om het virus van huis tot huis te brengen! Voor mij mag de overheid voor deze, alle toelagen en vergoedingen terugvorderen! De eerlijke kappers kunnen nog beetje langer dicht blijven door jullie oneerlijke verboden concurrentie! SOY
 • Serge Surmont

  1 maand geleden
  Gefeliciteerd aan de politiek! Doe de groetjes aan jullie Engelse en Italiaanse vrienden.
 • marcel joe lucht van den bosch

  1 maand geleden
  Ik dacht dat Europa een was, in België zijn de kapsalons gesloten, in Spanje knippen de haarkappers er vrolijk op los.
 • RIET HEIRMAN

  1 maand geleden
  Ik ken een zeventiger die het haar van zijn partner helpt bjkleuren om toch nog een beetje toonbaar te zijn.
 1. Een zijscheiding in je haar is officieel ‘ouderwets’. “Jongeren willen een middenscheiding, een steek naar millenials toe” zegt BV-kapper

  Een zijschei­ding in je haar is officieel ‘ouderwets’. “Jongeren willen een midden­schei­ding, een steek naar millenials toe” zegt BV-kap­per

  Midden, links of rechts? Volgens jongeren is er maar één juist antwoord: de middenscheiding is in, de rest is out. Ook BV-kapper Jochen Vanhoudt ziet de trend, maar merkt op dat niet iedereen ermee staat. “Enkel bij de lucky few wordt de symmetrie van het gezicht in de verf gezet. Bij de rest krijg je het tegenovergestelde effect.”
 2. De iconische lievelingshandtas van Carrie Bradshaw in ‘Sex and The City’ is dit jaar weer hipper dan hip

  De iconische lievelings­hand­tas van Carrie Bradshaw in ‘Sex and The City’ is dit jaar weer hipper dan hip

  De iconische ‘Baguette Bag’, populair gemaakt door Sex and the City, wordt door modekenners de allereerste it-bag genoemd. En nee, we bedoelen niet letterlijk een stokbroodtas zoals deze bizarre handtas van Moschino. Wij hebben het over het tasje dat modemerk Fendi in 1997 de ‘Baguette Bag’ doopte. Anno 2021 is de klassieker weer helemaal hip én zijn er heel wat moderne versies van het iconische stuk te vinden.
 3. De lentezon maakt hippies van ons: (zonne)brillen met gekleurde glazen zijn weer overal. Maar beschermen ze ook genoeg?

  De lentezon maakt hippies van ons: (zonne)brillen met gekleurde glazen zijn weer overal. Maar beschermen ze ook genoeg?

  Het is je misschien al opgevallen: zonnebrillen met gekleurde glazen zijn trendy. Vooral sportieve, robuuste modellen met gele en blauwe glazen zien we overal opduiken. “Gekleurde glazen zijn een leuke manier om het leven, letterlijk, door een andere bril te zien", zegt modejournalist David Devriendt. Wij vroegen aan een opticien of een kleurrijk model je ogen even goed beschermt tegen de zon als de donkere klassiekers.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch