In haar Parijse boetiek probeert Gabrielle ‘Coco’ Chanel ook een gevoél te verkopen. Ze wil daarom een parfum, dat ze "vloeibare emotie" noemt, om in haar winkel te verstuiven. Een geniale zet.
Volledig scherm
PREMIUM
In haar Parijse boetiek probeert Gabrielle ‘Coco’ Chanel ook een gevoél te verkopen. Ze wil daarom een parfum, dat ze "vloeibare emotie" noemt, om in haar winkel te verstuiven. Een geniale zet. © AFP, Chanel

Het parfum dat zich omringt met sterren, maar al 100 jaar zichzelf blijft

Komende woensdag bestaat het iconische parfum Chanel N°5 exact 100 jaar. Het sobere flesje is het titanium onder de geuren: het overleefde oorlogen, harde concurrentie én floreert zelfs in deze pandemie. "Vrouwen kopen hun parfum nu online, en dan grijpen ze naar de klassiekers." Hoe kon dit product zo populair worden en tegelijk zo uniek blijven?

 1. Met deze trucjes krijgen influencers de perfecte kont, buik of wespentaille in Instagramfoto’s

  Met deze trucjes krijgen influen­cers de perfecte kont, buik of wespentail­le in Instagramfoto’s

  Je scrolde er vast al voorbij op Instagram: vrouwen met perfecte ronde billen, strakke buikspieren en een foutloos zandloperfiguur. In het echte leven, echter, zien die Instagrammers er meestal niét zo volmaakt uit. Ze weten gewoon perfect welke poses ze met hun lichaam moeten aannemen voor een sterk staaltje fotografiemagie. Watch and learn, of liever: ontdek dat je je helemaal niet slecht hoeft te voelen over je eigen lichaam.
 2. Binnenkijken in de ecologische hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtigheid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Binnenkij­ken in de ecologi­sche hoeve van keramiste Frauke:“De muren van leem regelen de vochtig­heid. We voelen dat dit een gezond huis is”

  Keramiste Frauke Hamerijck (35) is altijd dicht bij de natuur. In haar keramiekstudio werkt ze met klei, om te ontspannen vertoeft ze het liefst in haar tuin, waar de natuur haar vrije gang mag gaan. En wonen doet ze met haar gezin in een hoeve die gerenoveerd en ingericht is met ecologische materialen. “Ik ben hier perfect in balans”, zegt ze. Welkom in dit prachtige huis!
 1. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig

 2. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs