De bewuste campagnefoto.
Volledig scherm
De bewuste campagnefoto. © Zeeman

“Heerlijk eerlijk”: Zeeman kiest voor ouder lingeriemodel dat haar lichaam toont zoals het is

Sproetjes, rimpels en pigmentvlekken. De keuze van Zeeman voor een onbekend, ouder lingeriemodel dat haar lichaam toont zoals het is, lokt veel reacties uit. Positieve, weliswaar. Haar imperfecties worden met veel warmte omarmd. “Ze laat de werkelijkheid zien.” 

 1. Beyoncé draagt als vierde vrouw ooit de Tiffany-diamant: het verhaal achter het erg controversiële juweel

  Beyoncé draagt als vierde vrouw ooit de Tiffany-dia­mant: het verhaal achter het erg controver­siële juweel

  In de nieuwe advertentie van juwelenmerk Tiffany & Co. draagt popster Beyoncé als vierde vrouw ooit de befaamde, gele Tiffany-diamant. Het is een steen van 128.54 karaat en een van de grootste diamanten ooit ontdekt. Maar er komt veel kritiek op de stunt, want de diamant heeft volgens sommigen een duister verleden. Karen Rentmeesters van Antwerp World Diamond Centre nuanceert.
 2. Bodypositivity maakt plaats voor 'bodyneutrality': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Bodypositi­vi­ty maakt plaats voor 'bodyneutra­li­ty­': deze 3 bekende vrouwen zweren erbij. “Je mag van je lijf houden, maar het hóéft niet”

  “Kunnen we onze lichamen alsjeblief normaliseren?”, roept popster Billie Eilish op. Ze pleit voor bodyneutrality, niet te verwarren met het populaire bodypositivity. Je aanvaardt je lijf zoals het is en focust meer op hoe het voor je zorgt. Dat is nog bevrijdender en geeft nog meer rust, vinden lingerie-ontwerpster Murielle Scherre, plussize blogster Marianne Nykjaer en styliste en actrice Hilde Destoop. “Heb ik een baaldag, dan word ik echt niet gelukkiger van die ‘hiep hiep hoera bodypositivity’-beelden.” Psychologen Gudrun Hespel en Liesbeth Woertman leggen uit hoe het precies werkt, neutraal zijn over je lijf. “Zie het als spiegeloverstijgend.”
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.