-
Volledig scherm
- © Instagram: ucitysneakers

Handgeschilderde Albert Heijn-sneakers van Marlies (32) gaan viraal: “Mijn coronahobby is helemaal uit de hand gelopen”

Op Instagram en TikTok gaan momenteel handgeschilderde Albert Heijn-sneakers viraal. De Nike Airs zijn afgewerkt met het kenmerkende AH-logo. De wit-blauwe schoenen met oranje kleuraccenten hebben aan de zijkant een barcode, verwijzend naar de bonuskaart van Albert Heijn. Marlies van Renswou (32), de maker van de originele sneakers, kan zelf amper geloven dat de schoenen zo gegeerd zijn: “Dit is eigenlijk mijn coronahobby. Ik had nooit verwacht dat het zo uit de hand zou lopen.”

 1. Stan Smiths van paddenstoelen of Komrads van appels: steeds meer merken gebruiken voedselresten als materiaal
  PREMIUM

  Stan Smiths van paddenstoe­len of Komrads van appels: steeds meer merken gebruiken voedselres­ten als materiaal

  Schieten onze schoenen en kledingstukken binnenkort letterlijk als paddenstoelen uit de grond? Als het van Adidas afhangt, wel. Het sportkledingmerk onthulde onlangs een nieuwe sneaker gemaakt van - jawel - paddenstoelen. “Dit plant-based materiaal gaat de komende jaren enorm boomen”, stelt VUB-onderzoekster Elise Elsacker. Ook andere labels gebruiken steeds vaker plantaardige materialen. Vernieuwend? Absoluut. Een overzicht.
 2. Angèle volgt allergrootste sterren op als ‘Chanel chouchou’ en is gezicht van nieuwe zomercollectie

  Angèle volgt allergroot­ste sterren op als ‘Chanel chouchou’ en is gezicht van nieuwe zomercol­lec­tie

  Op internationaal niveau zijn de ogen al een tijdje op Angèle (25) gericht: momenteel is ze ongetwijfeld de bekendste artiest van ons land. Vooral sinds haar hit met Dua Lipa bereikte de Belgische de sterrenstatus. Ze mag zichzelf al enkele seizoenen ambassadrice van luxehuis Chanel noemen, maar schittert deze zomer ook nog eens als gezicht van de ‘Chanel Coco Beach’ collectie, een lijn die helemaal in het teken staat van het strand en alles wat daarbij hoort. En dat is best wel een prestatie voor de bescheiden Linkebeekse van amper 25 jaar oud.