Gigi Hadid en twee influencers tonen op Instagram hoe je crochet kunt dragen.
Volledig scherm
Gigi Hadid en twee influencers tonen op Instagram hoe je crochet kunt dragen. © Instagram

Gehaakte mode is dé zomertrend (en voor minder dan 40 euro kan je Gigi Hadid zelfs na-apen)

Alles komt terug, ook het handwerk uit de jaren stillekes. Deze zomer zien we vooral veel crochet op straat. Topmodel Gigi Hadid is een van de trendsetters die bewijst dat hip zijn niet veel geld hoeft te kosten. Voor een paar euro’s kan jij zelfs exact dezelfde top kopen als zij. Mag het wat meer zijn? Ook bikini’s, jurken en hoeden vind je in gehaakte vorm. Goed voor een vleugje nostalgie en zacht comfort. 

  1. Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

    Wie deze zomer trendy wil zijn, kleedt zich als een ‘coconut girl’ (en haalt inspiratie uit jeugdreeks ‘Spring’)

    Herinner je je nog de kleurrijke haltertops, tropische bloemenprints en speelse haaraccessoires die we bij sterren in de nillies zagen? Wel, dat is ondertussen zo’n twintig jaar geleden en in Het Rijk Der Trends betekent dat dat het tijd is om te recycleren. De zogenaamde ‘coconut girl’-stijl is nu een hit op het internet en doet snakken naar de zomer. Tijd om de surf chick in jezelf los te laten.
  2. Noord-Korea bant skinny jeans en andere westerse en ‘te kapitalistische’ mode

    Noord-Ko­rea bant skinny jeans en andere westerse en ‘te kapitalis­ti­sche’ mode

    Noord-Korea verbiedt westerse modetrends zoals skinny jeans, nektapijten en piercings in een zelfverklaarde ‘oorlog tegen het kapitalisme’. Rodong Sinmum, de officiële krant van de Noord-Koreaanse regering, publiceerde een artikel waarin het zijn bezorgdheid uitte over het feit dat jonge Noord-Koreanen de westerse mode steeds meer volgen. “We moeten op onze hoede zijn voor zelfs het kleinste teken van de kapitalistische levensstijl en ertegen vechten”, luidt het.