H&M
Volledig scherm
© H&M

‘Game of Thrones’-actrice Maisie Williams en H&M werken samen aan duurzamere mode, maar oogsten kritiek

Modeketen H&M probeert al een tijd om duurzamer en groener te zijn. ‘Game of Thrones’-actrice Maisie Williams wordt daar nu het gezicht van: ze neemt bij H&M de rol op van ‘global sustainability ambassador’. Samen met haar en met wat nieuwe initiatieven wil H&M hun klanten aansporen om te recyclen en bewust te shoppen. Maar daar komt best wat kritiek op.

  1. Kim Kardashian alweer onder vuur voor gefotoshopt lichaam. Lingerie-ontwerpster Murielle Scherre: “Laat ons niet boos zijn, maar slimmer”

    Kim Kardashian alweer onder vuur voor gefoto­shopt lichaam. Lingerie-ontwerp­ster Murielle Scherre: “Laat ons niet boos zijn, maar slimmer”

    In een reclamefilmpje van Skims, het shapewearmerk van Kim Kardashian, is te zien hoe een vinger van de ster er plots erg vervormd uitziet wanneer ze met haar hand over haar heup glijdt. Duidelijk een Photoshop-misser. Murielle Scherre, de Belgische lingerie-ontwerpster van La Fille d’O die al jaren weigert om Photoshop te gebruiken, reageert op de heisa. “Er zitten geen ‘fouten’ in het menselijke lichaam. Een lichaam is perfect. Altijd.”