Het prijsverschil voor exact hetzelfde T-shirt in de 'reguliere' en 'plussize' maat.
Volledig scherm
Het prijsverschil voor exact hetzelfde T-shirt in de 'reguliere' en 'plussize' maat. © Screenshot webshop New Look/nina.be.

Extra betalen voor maatje meer: “Het zou niet mogen, maar het is wel begrijpelijk”

Bij heel wat modemerken wordt meer gerekend voor grotere maten, ook als het gaat om exact hetzelfde kledingstuk. Onder andere New Look, H&M, Old Navy, Mango en Forever 21 zouden een stiekeme ‘vettaks’ heffen. 

30 reacties

 • Yvanka Pilzer

  2 jaar geleden
  Ja Ingrid, maar daar zijn de beha's allemaal hetzelfde (met beugel enz). Bij veel merken (Hunkemoller bijv) zijn de kleinere maten zonder beugel en de grotere mét...
 • Ingrid Raes

  2 jaar geleden
  @Yvanka Pilzer: Voor kleine en grote beha's van bijvoorbeeld: het merk Prima Donna, Marie Jo (geen rommel en Belgisch!) betaal je evenveel.
 • Nick Blomme

  2 jaar geleden
  Maar de productiekosten van kleding uit al die lagelonenlanden is een schijntje van wat we hier voor de kledij betalen. Waar zit dan die meerkost tussen een XS en een XXXL?
 • Gerrit Malego

  2 jaar geleden
  Dus als ik XL kledij moet dragen omdat de mouwen anders te kort zijn of de schouders te smal, dan betaal ik vettaks ? Goe bezig gasten
 • Eva Munet

  2 jaar geleden
  Een éénpersoonstent kost ook minder dan een familietent.
 1. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlichte dag
  Play

  Waar kwam dat vandaan? Bliksem slaat in op klaarlich­te dag

 2. Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken
  Play

  Alles voor de wetenschap! Nederland opent testcafé waar je nu al een pintje kan drinken