Socksial club
Volledig scherm
© Socksial club

Elke maand een kunstig paar sokken in de bus: het Vlaamse ‘Socksial Club’ bedenkt ‘sokkenabonnement’

Een origineel paar sokken kan een outfit naar een hoger niveau tillen. Geen zin om die bijeen te shoppen? Het Vlaamse ‘Socksial Club’ bedacht een sokkenabonnement, waarbij je als lid elke maand in de bus een arty paar sokken ontvangt, ontworpen door een artiest. Per verkocht paar sokken schenkt het team een maaltijd aan BXLRefugees. 

 1. Ontwerpster Katrien Herdewyn schopt het tot in Silicon Valley met hightech schoenen: “Wetenschappers gaan er altijd van uit dat vrouwen niet veel kunnen”
  PREMIUM

  Ontwerp­ster Katrien Herdewyn schopt het tot in Silicon Valley met hightech schoenen: “Weten­schap­pers gaan er altijd van uit dat vrouwen niet veel kunnen”

  Ze geeft consulting aan start-ups in Silicon Valley en doctoreerde in de wetenschappen, maar het hart van Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk Elegnano. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. “Toen ik mijn doctoraat deed en aan de universiteit werkte, dachten mensen vaak dat ik de secretaresse of de assistente was en alleen de telefoon opnam.”
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 3. Popster Doja Cat draagt juwelen van Belgische ontwerpster in videoclip: “Toen ik de juwelen teruggestuurd kreeg, hing er groene verf aan”

  Popster Doja Cat draagt juwelen van Belgische ontwerp­ster in videoclip: “Toen ik de juwelen terugge­stuurd kreeg, hing er groene verf aan”

  In haar nieuwste videoclip ‘Need To Know’ draagt popster Doja Cat — misschien wel de Beyoncé van Generation Z — opvallende juwelen van ontwerpster Stephanie D’heygere. De creaties van een Kortrijkse op het lijf van een Amerikaanse superster: hoe gebeurt zoiets? En wie is de nuchtere Belgische die eerder ook al Rihanna en acteur Timothée Chalamet tot haar klanten kon rekenen? “Ik hou van alles wat gigantisch is.”