Jongeren zijn verzot op de middenstreep.
Volledig scherm
Jongeren zijn verzot op de middenstreep. © Pexels

Een zijscheiding in je haar is officieel ‘ouderwets’. “Jongeren willen een middenscheiding, een steek naar millenials toe” zegt BV-kapper

Midden, links of rechts? Volgens jongeren is er maar één juist antwoord: de middenscheiding is in, de rest is out. Ook BV-kapper Jochen Vanhoudt ziet de trend, maar merkt op dat niet iedereen ermee staat. “Enkel bij de lucky few wordt de symmetrie van het gezicht in de verf gezet. Bij de rest krijg je het tegenovergestelde effect.”

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Deze Belgische designer mocht de Berlijnse modeweek openen met zijn extravagante ontwerpen
  1

  Deze Belgische designer mocht de Berlijnse modeweek openen met zijn extravagan­te ontwerpen

  Sinds Gentse ontwerper Tom Van der Borght (41) eind vorig jaar de Grote Prijs won op het Internationale Modefestival in Hyères, zijn alle ogen op hem en zijn designs gericht. Want Van der Borght staat niet bepaald bekend voor zijn sobere ontwerpen, integendeel. Zijn originaliteit zorgt ervoor dat hij opvalt. Ook bij de Duitsers, want daar mocht hij de Mercedes Benz modeshow – een van de meest prestigieuze shows van Berlin Fashion Week – openen.
 1. Haarfijn uitgelegd: zo train je je lokken om minder snel vet te worden (en zo vaak zou je ze minstens moeten wassen)
  PREMIUM

  Haarfijn uitgelegd: zo train je je lokken om minder snel vet te worden (en zo vaak zou je ze minstens moeten wassen)

  Onze haren wassen? Ach, tijdens de lockdown durven we al eens een dagje over te slaan. Geen kat die het ziet én zo kunnen we onze lokken trainen om minder snel vet te worden. Want elke dag shampooën is niet goed. Maar wat dan wel? Eén keer per week? En hoe kan je de vettige dagen het best overbruggen? We vroegen het aan BV-kapper Jochen Vanhoudt en dermatoloog Thomas Maselis.
 2. Kan jij nog volgen? Emojipedia legt haarfijn uit welke emoji’s passé zijn en wat een verjaardagstaart écht betekent

  Kan jij nog volgen? Emojipedia legt haarfijn uit welke emoji’s passé zijn en wat een verjaar­dags­taart écht betekent

  Meer dan ooit communiceren we via teksten op schermen. Daarbij zijn emoji’s de perfecte compensatie voor het gebrek aan lichaamstaal en intonatie. Op voorwaarde dat je de icoontjes juist gebruikt. Dat het lachend kakske voor geluk staat en de aubergine niet zo onschuldig is als ze lijkt, weten we. Maar had jij door dat een verjaardagstaart een schunnige subtekst heeft en dat een clown géén compliment is?
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras