Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Duitse magazine ‘Elle’ onder vuur na het bestempelen van zwarte modellen als modetrend

De Duitse variant van modemagazine Elle krijgt het zwaar te verduren nadat ‘Diet Prada’, een gevreesd Instagramduo dat misstanden in de mode-industrie aan de kaak stelt, aan het licht bracht dat ze in hun novembernummer zwarte modellen als trend omschreven. 

1 reactie

 • Marnick L'Eau

  2 jaar geleden
  En nu moet je je de vraag stellen wie eigenlijk het meest verdelend is: degenen die nonchalant omgaan met huidskleur omdat het geen bal uitmaakt en dus ook zo behandeld wordt, of zij die altijd overal een huidskleurprobleem van maken. Binnenkort wordt de gedachtenpolitie zo extreem dat gewoon het verklaren van feiten zoals het bestaan van verschillende huidskleuren (bv in opsporingsberichten) als verboden aanschouwd wordt.
 1. Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Diesel dood? Nog niet, maar het einde is nabij

  Het bedrijfswagenpark stapt in 2026 quasi volledig over op elektrische wagens, terwijl ook de particuliere bestuurder steeds vaker voor een EV opteert. Vele automerken stellen langs hun kant dan weer een datum in het vooruitzicht waarop ze definitief stoppen met de productie van auto’s met een verbrandingsmotor. Hoelang mogen we nog met een nieuwe diesel rijden? En is het nog interessant om in een dieselwagen te investeren? HLN Drive weegt de pro’s en de contra’s af.
 2. “Het aanbod was vaak te sexy of te Snoopy.” Mama Vicky en haar tienerdochters ontwerpen én verkopen lingerie voor jonge meisjes

  “Het aanbod was vaak te sexy of te Snoopy.” Mama Vicky en haar tienerdoch­ters ontwerpen én verkopen lingerie voor jonge meisjes

  Toen Vicky (45) op zoek ging naar een beha voor haar dochters, volgde een vruchteloze zoektocht. “Het zijn geen kleuters en ook geen volwassen vrouwen, maar voor de leeftijd ertussen bestaat er niks.” Dus besloot ze zelf aan de slag te gaan met naald en draad. Drieënnegentig prototypes later startte ze een lingeriemerk voor tienermeisjes: Strawberry Secrets. En sinds kort verkopen ze ook zwemkledij én pyjama’s.
 3. Deze 5 kledingstukken zijn ‘perma-trends’ en gaan dus nooit uit de mode. Moderedacteur David legt uit: “Verwar ze niet met ‘basics’”

  Deze 5 kleding­stuk­ken zijn ‘per­ma-trends’ en gaan dus nooit uit de mode. Moderedac­teur David legt uit: “Verwar ze niet met ‘basics’”

  Mode is zo wisselvallig als de Belgische seizoenen. Mee zijn met de laatste trends kost dan ook moeite en geld en is daarnaast allesbehalve goed voor de planeet. Daarom investeer je beter in zogenaamde ‘perma-trends’: kledingstukken die nooit uit de mode gaan. NINA’s moderedacteur David Devriendt overloopt er vijf met ons en legt uit waar hun iconenstatus vandaan komt. Inclusief enkele praktische stijltips.