Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Getty Images

Dit zijn de populairste kamerplanten van 2021: “Mensen zijn verzot op bladeren met een vleugje roze of wit”

Momenteel gaat de - echte of valse - kerstboom lopen met alle aandacht, maar ’t is nooit te vroeg om al na te denken over de volgende groene eyecatcher. Sofie Vertongen, eigenares van de winkel The Plant Corner, helpt alvast een handje. Ze vertelt welke planten nu én volgend jaar supertrendy zijn. 

3 reacties

 • Heinz Rumes

  1 jaar geleden
  Ik denk dat jullie de San Severia vergeten zijn, in elk geval zeer populair in Vlaanderen en bovendien lucht zuiverent, ook bij rokers aan te raden.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Blij dat ik tijdens mijn kinderjaren op school de bloemetjes heb leren verzorgen en plantjes leerde kweken. Dat was toen heel gewoon ... Dat doe ik nog steeds en liefst op mijn eigen manier, met respect voor de eigenheid van ieder plantje en zonder opgelegde trends :-)
 • Samuel Peeters

  1 jaar geleden
  Ik heb hier en daar floristen met échte spray aan het werk gezien, zelfs plantscheuten met dip-die kleuring. Zonde!
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. In met het oude, weg met het nieuwe? Pra-daddies pronken op de catwalk tijdens de fashionweek in Milaan

  In met het oude, weg met het nieuwe? Pra-dad­dies pronken op de catwalk tijdens de fashion­week in Milaan

  Hoewel modellen nog vaak te wit en dun zijn, doet de modesector steeds meer moeite om inclusiever te zijn. Niet alleen op vlak van huidskleur, gender en lichaamsbouw, maar ook wat leeftijd betreft. De modeshow van Prada in Milaan werd geopend én afgesloten met wel heel opvallende modellen: Jeff Goldblum (69) en Kyle Maclachlan (62). Niet alleen gevestigde waarden binnen Hollywood, maar ook twee acteurs die tonen dat mannen op leeftijd er nog steeds sexy uitzien.
 2. Wel een luxueus kerstgeschenk, niet het prijskaartje? Mystery boxes zijn in opmars

  Wel een luxueus kerstge­schenk, niet het prijskaart­je? Mystery boxes zijn in opmars

  Ben jij nog op zoek naar een hoogwaardig cadeau voor iemand anders of jezelf, maar weet je niet wat te kopen? Enter: de mystery box. Luxemerken riepen ze in het leven om van hun onverkochte voorraad af te raken. Het concept is simpel: je koopt een box met producten aan een forse korting, maar weet vooraf niet precies wat je zult krijgen. Een gokje, maar dat mysterie is wat zo’n box voor heel wat consumenten — en dan vooral Gen Z — zo aantrekkelijk maakt.