Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © rv/nina.be

Dit draagt de NINA-redactie op oudejaarsavond

Eens je de juiste party-outfit gescoord hebt, kan het feest pas echt beginnen. Twijfel je nog over wat je wil dragen op oudejaarsavond? Misschien kunnen wij een handje helpen door te tonen wat wij morgen dragen om het nieuwe jaar in te zetten. 

 1. Politiek op sneakers: Waarom de Converse-gympen van Kamala Harris véél meer zijn dan gewoon een paar schoenen

  Politiek op sneakers: Waarom de Converse-gym­pen van Kamala Harris véél meer zijn dan gewoon een paar schoe­nen

  Amerika heeft z'n nieuwe president gekozen. Wie dat wordt - Donald Trump of Joe Biden - blijft nog nagelbijtend afwachten. Een ding is zeker: Kamala Harris was een opvallend gezicht tijdens de verkiezingen. Niet alleen omdat ze geen witte man van een gezegende leeftijd is. Ook haar kledingstijl trekt de aandacht. En in het bijzonder haar geliefde Converse All Stars-gympen. Onze modejournalist David Devriendt legt uit waarom dat zo bijzonder is. “Democratischer dan deze schoenkeuze wordt het bijna niet. En dat van een democrate, ha!”
 2. Tweedehandskleding is big business, zelfs grote modemerken komen met hun eigen formule: “Zij willen ook van fast fashion af”

  Tweede­hands­kle­ding is big business, zelfs grote modemerken komen met hun eigen formule: “Zij willen ook van fast fashion af”

  Het Europese bedrijf Vinted nam zonet het Nederlandse tweedehandsplatform United Wardrobe over voor een paar miljoenen euro’s. Het is duidelijk: tweedehandskleding is big business nu. Denk niet langer aan muffe winkels of stoffige omastukken. Ook de grootste merken springen mee op de kar. “Dit is echt wel de toekomst van mode”, zegt Gino Van Ossel, retailexpert aan de Vlerick Business School, op Radio 1.
 3. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

 2. Waaghalzen glijden van natuurlijke waterglijbaan in het midden van het regenwoud
  Play

  Waaghalzen glijden van natuurlij­ke waterglij­baan in het midden van het regenwoud