Deze beautyspullen hebben dringend een wasbeurt nodig
Slecht nieuws voor mensen met smetvrees: ook al neem je regelmatig een douche en was je vaak je handen, veel van je favoriete beautyspullen zijn een broedhaard voor bacteriën. Deze plaatsen en voorwerpen hebben dringend een wasbeurt nodig.
Delen per e-mail
Je krul- en stijltang
Elke keer als je je haar onder handen neemt met een tang, laat je sporen na van stijlproducten en de olieën van je haar. Die blijven op de tang zitten en worden daar na een tijdje een broedhaard voor bacteriën. Na gebruik even schoonmaken met een vochtig doekje voorkomt mogelijke viezigheid. Ook je haardroger moet na verloop van tijd trouwens onder handen genomen worden. De ventilatieopening wordt best geregeld uitgekuist.
Je zeep
Als je nog steeds zeep in blokvorm gebruikt, respecteren we je volharding en doorzettingsvermogen. Toch raden we je aan om over te stappen naar een wasgel, aangezien het stuk zeep nooit volledig opdroogt tussen je douchesessies in. Vooral aan de onderkant geeft dit bacteriën de kans om welig te tieren.
Je haarborstel
Voor je onder de douche of in bad springt, haal je misschien nog snel even een borstel of kam door je haar. Je niet-zo-kraaknette haar, misschien vol olieën en producten, blijft vervolgens in je haarborstel zitten, en die cyclus herhaalt zich vervolgens keer op keer. Geef je borstel en kam dus regelmatig een poetsbeurt, en verwijder het haar meteen na het kammen.
Je oorringen
Krijgen de gaatjes in jouw oren ook regelmatig af te rekenen met een (lichte) infectie? Dat heeft waarschijnlijk met je oorbellen te maken. Ga maar even na: je haalt ze uit je huid, laat ze ergens liggen, en stopt ze vervolgens weer in je oren. Zorg ervoor dat je het stukje dat je huid aanraakt even schoonmaakt voor je je oorringen aantrekt.
Je scheermesje
Je mesje komt in contact met huid, lichaamshaar, olieën, scheergel en soms zelfs bloed. Geef je mesje dus nooit door aan iemand anders, en spoel het uit en droog het goed af na gebruik. Na zo'n zes scheerbeurten ruil je je mesje ook beter in voor een nieuw.
Je mascara
Het borsteltje van je favoriete mascara wordt telkens opnieuw in je tube gestopt, nadat het in contact kwam met de buitenwereld. De kans op bacteriën en de daaropvolgende ooginfecties wordt dan ook steeds groter. Daarom staat op het goedje een houdbaarheidsdatum van zo'n drie maanden.
Je lippenstift
Na het eten durft je zorgvuldig aangebrachte lippenstift wat te vervagen. Maar geen paniek, je hebt je lipstick op zak en kan een nieuw laagje aanbrengen. Het is dan echter zo goed als onvermijdelijk dat etensresten je product aanraken, met de vorming van bacteriën tot gevolg. Gebruik liever een lippenseeltje, of desinfecteer je lipstick met een speciale spray. Dat geldt trouwens voor alle make-up in potjes op paletten, die regelmatig in aanraking komen met je handen en/of de buitenlucht.
Je wastafel
Het is niet omdat je je wastafel gebruikt om jezelf schoon te maken, dat hij daarom zelf schoon blijft. Poets je wasbak en kraan regelmatig om de vorming van schimmels te vermijden.
Je handtas
Wij zijn dol op onze grote, gemakkelijke handtas. Maar hoe meer spullen je erin laat slingeren, hoe meer viezigheid zich kan ontwikkelen. Vooral de bodem en het handvat van je tas dienen regelmatig onder handen genomen te worden met een ontsmettend doekje. Stop alleen het hoognodige in je tas, en ruim hem regelmatig op.
Je make-uppenselen
Make-uppenselen en -borstels zijn een uitstekende oplossing om je vingers uit je make-up zelf te houden en het geheel hygiënisch te maken. Als je ze te lang laat gedijen zonder eens uit te wassen, ben je er echter aan voor de moeite. De al dan niet synthetische haren raken na verloop van tijd verzadigd met restjes van producten. Penselen die met vloeibare producten in contact komen, moeten in principe na ieder gebruik gewassen worden. Borstels die voor poederproducten gebruikt worden, worden best iedere week schoongemaakt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
10 tips voor een spectaculaire kersttafel van internationale professionals: ga voor verschillende hoogtes en vermijd grote boeketten
Het nieuwe boek ‘Table Stories’ is een bron van inspiratie voor het creëeren van de allermooiste feesttafels. Want het is niet omdat we kerst dit jaar in intieme kring doorbrengen, dat de tafel niet feestelijk mag zijn, integendeel. “Als je in kerstthema decoreert en kerstballen op tafel legt, ga er dan ook echt over,” zegt auteur An Bogaerts. Zij deelt 10 tips van de internationale stylisten uit haar boek, die stuk voor stuk gespecialiseerd zijn in het dresseren van tafels. -
Volg deze scheergeboden voor een perfecte huid
Als je je lichaam uitstrekt op het strand om wat zon te vangen (en je mooie bikini te showen), heb je graag dat je huid er piekfijn uitziet. Een droge plek of een sneetje van het scheren kan je daarbij missen als kiespijn. Respecteer deze scheergeboden voor een gladde en perfecte huid. -
Energie Overstappen van energieleverancier is simpel. Waarom laten zoveel mensen dan besparing liggen?
Dat veel gezinnen vandaag onnodig te veel betalen voor hun energiecontract is ondertussen genoegzaam bekend. Energieregulator CREG merkt daarbij dat consumenten het te ingewikkeld vinden om van energieleverancier te veranderen. Mijnenergie.be bekijkt wat u moet weten om een goedkoper contact af te sluiten. -
-
Jobs Wat als je niet op pensioen wil gaan? Dit zijn de regels voor werken na 65
Het pensioen van tv-icoon Martine Tanghe gaf een nieuwe impuls aan het debat over werken na 65. Wil je blijven werken hoewel je op pensioenleeftijd bent? Of ben je al met pensioen, maar wil je toch iets bijverdienen? Jobat.be bekeek de regels. -
Sparen Starten met beleggen: zo vindt u goede beleggingsfondsen
Steeds meer beleggers stoppen een deel van hun spaarcenten in beleggingsfondsen. Maar wat als u (nog) niets van de beurs kent? Hoe vindt u de weg naar het juiste beleggingsfonds? Spaargids.be legt uit hoe u veilig kan starten. -
10 badkamerfouten die we allemaal maken
We zijn er allemaal van overtuigd dat onze badkamer proper is en vergeten vaak geen enkel plekje bij de wekelijkse schoonmaak. Of dat denken we toch. De Huffington Post lijstte echter tien badkamerfouten op die we allemaal wel eens maken en waardoor ons dagelijks leven net iets minder proper is dan we denken. -
Hoe hygiënisch is jouw badkamerkastje?
In de badkamer hebben we meestal een overvloed aan potjes en zalfjes. Vaak vergeten we hoelang deze al op ons rekje staan en dat zou eigenlijk niet mogen, want ook cosmetica heeft een vervaldatum en kan wel eens een hoop bacteriën bevatten. Opletten geblazen dus met schoonheidsproducten, want we gebruiken ze op best gevoelige plaatsen.