Monki
Volledig scherm
© Monki

Deze 10 merken zetten vrouwen in de bloemetjes voor Vrouwendag

Vandaag, op maandag 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag die niet ongezien mag passeren. Daarom pakken verschillende mode- en juwelenmerken uit met acties om vrouwen extra in de schijnwerpers te zetten. Wij selecteerden alvast enkele bijzondere initiatieven.  

 1. 4 powervrouwen die de top bereikten in een mannenwereld: “Soms moeten mijn kinderen me missen, maar ze krijgen een gelukkigere mama”
  PREMIUM

  4 powervrou­wen die de top bereikten in een mannenwe­reld: “Soms moeten mijn kinderen me missen, maar ze krijgen een gelukkige­re mama”

  Karen is jazzmuzikant. Narjes is biomedicus. Zelfa is woordvoerster en Dewi is CEO van een technologiebedrijf. Ze werken tussen mannen en moeten zich extra bewijzen. Geen probleem. Meer nog: ze blinken uit en sporen andere vrouwen op Internationale Vrouwendag graag aan om in hun voetsporen te treden. “Op managementniveau keken mannen op me neer, enkel en alleen omdat ik een vrouw ben. Ze namen mijn ideeën niet serieus, maar gingen er achteraf zelf mee aan de haal.”
 2. Ook onder de hersenpan zijn man en vrouw anders: “Het brein van vrouwen is kleiner, maar werkt harder”
  PREMIUM

  Ook onder de hersenpan zijn man en vrouw anders: “Het brein van vrouwen is kleiner, maar werkt harder”

  Vrouwen hebben een kleiner brein en minder hersencellen, maar dat betekent niet dat we moeten onderdoen voor mannen. Volgens psychiater en neurowetenschapper Iris Sommer spelen we het met ons compacter brein klaar om dezelfde denkprestaties neer te zetten. Meer zelfs, de unieke samenstelling van ons roze brein heeft heel wat voordelen. “Niet alleen ons afweersysteem is actiever, maar we zijn ook vriendelijker, bedachtzamer, taalvaardiger én stressbestendiger.”
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den