Ze komen in ware divastijl met grote epauletten - hello 'Dynasty'! - maar net zo goed kan het elegant, getailleerd en - waarom niet - met bloemenprint.
Volledig scherm
PREMIUM
Ze komen in ware divastijl met grote epauletten - hello 'Dynasty'! - maar net zo goed kan het elegant, getailleerd en - waarom niet - met bloemenprint. © Getty Images

Dé nieuwe trend: het maatpak voor vrouwen

Een kostuum voor vrouwen? Doorgaans bleef die formaliteit beperkt tot een werkvergadering of een communiefeest. Maar zie: opeens hangt het tweedelige pak overal, en naar het schijnt varen vrouwen daar wel bij. "Wat lingerie onder je kleren doet, doet een 'powersuit' terwijl iedereen het ziet: zelfvertrouwen geven." Allemaal CEO, in het diepst van onze kleerkast?

 1. ‘Gucci Gang, Gucci Gang’? Het merk dat vermeld wordt in 22.705 verschillende liedjes viert haar 100-jarig bestaan

  ‘Gucci Gang, Gucci Gang’? Het merk dat vermeld wordt in 22.705 verschil­len­de liedjes viert haar 100-jarig bestaan

  Muziek en mode - het zijn twee domeinen die hand in hand gaan. Maar als er één merk is waarbij dat écht van toepassing is, is het wel Gucci. Het luxehuis is synoniem met cool - en dat heeft het onbetwistbaar te danken aan de popcultuur en met name rappers - maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn. Ter ere van de honderdste verjaardag komt creative director Alessandro Michele met een ‘Gucci 100'-collectie en -campagne op de proppen die de rijke geschiedenis van het merk én de succesvolle invloed van muziek eren.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Oma’s favoriete haartool is terug. Zo geef je jezelf met krulspelden die eighties-krullen waar iedereen weer gek op is

  Oma’s favoriete haartool is terug. Zo geef je jezelf met krulspel­den die eigh­ties-krul­len waar iedereen weer gek op is

  Een ‘Farrah Fawcett-coupe’, alsjeblieft. Of doe mij maar ‘Cindy Crawford-haar’. Het zijn twee zinnen die weer frequent weerklinken in Belgische kapsalons, nu eightiescoupes opnieuw in de mode zijn. Thuis dezelfde iconische, volumineuze krullen creëren? Dat is niet eens zo moeilijk. Met oldskool krulspelden! Kapper Jochen Vanhoudt legt haarfijn uit hoe je oma’s favoriete haartool gebruikt.