Volledig scherm
© Getty Images

De markt voor tweedehandskleding wordt dubbel zo groot tegen 2023: de beste adresjes in België

Vintage is al zo oud als de straat, maar nu blinken de stenen wel harder dan ooit. De markt voor tweedehandskleding groeit 21 keer sneller dan die voor nieuwe kleding. Tegen 2023 zal het aandeel dubbel zo groot zijn als nu. Dat blijkt uit gegevens van GlobalData waar website Business of Fashion over berichtte. Wij sommen de beste adresjes in ons land op om tweedehands en vintage parels te scoren. 

  1. Binnenkijken in een gerenoveerde chalet in de Vlaamse Ardennen: “Het huis stelde niets voor, maar dat uitzicht!”

    Binnenkij­ken in een gerenoveer­de chalet in de Vlaamse Ardennen: “Het huis stelde niets voor, maar dat uitzicht!”

    Het duurde twee jaar voor de oude chalet verkocht geraakte. Iedereen die er toen zijn neus voor ophaalde, moet vandaag ongetwijfeld een keertje vloeken als ze zien wat voor een parel Karel en Frederik ervan maakten. Ze pimpten de chalet tot een fancy cabin met een adembenemend zicht op de Vlaamse Ardennen. “Het is voor dat uitzicht dat ik gevallen ben toen ik hier in 2010 een kijkje kwam nemen.”
  2. Prima Donna laat personeel poseren in hun ondergoed: “Jammer dat lingerie altijd geshowd wordt door jonge en dunne modellen”

    Prima Donna laat personeel poseren in hun ondergoed: “Jammer dat lingerie altijd geshowd wordt door jonge en dunne modellen”

    Voor één keer zijn er geen modellen te zien in een reclame voor lingerie. Wel gewone vrouwen. Het Belgische merk PrimaDonna vroeg immers aan z’n werknemers om te poseren en zette de receptioniste, enkele naaisters en zelfs de CEO in hun blootje. De beelden werden geshoot door niemand minder dan Charlotte Abramow. Een bekende kunstfotografe die ook videoclips maakt voor zangeres Angèle.