Links: de nieuwe 'Berlin'-schoen. Rechts: de nieuwe 'Milano'.
Volledig scherm
Links: de nieuwe 'Berlin'-schoen. Rechts: de nieuwe 'Milano'. © Birkenstock x Jil Sander

De ‘lelijke’ sandalen van Birkenstock zien er nu een pak eleganter uit dankzij samenwerking met luxemerk

We kennen schoenenmerk Birkenstock allemaal van hun, nou ja, niet al te elegante sandalen. Tot nu. Dankzij een samenwerking met het Duitse luxemerk Jil Sander zitten drie van de meest iconische Birkenstocks in een nieuw, verfijnder jasje. Er komt zelfs een ballerina-variant uit van de sandaal.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Mode-icoon Iris Apfel viert haar honderdste (!) verjaardag met een eigen collectie bij H&M

  Mo­de-icoon Iris Apfel viert haar honderdste (!) verjaardag met een eigen collectie bij H&M

  Stijlicoon Iris Apfel werd 100 jaar en dat moet gevierd worden, moet H&M gedacht hebben. De kledingketen werkt namelijk samen met de Amerikaanse modelegende aan een nieuwe collectie. En niet zomaar eentje. Verwacht je aan veel kleur, prints en unieke ontwerpen. Precies waar Iris Apfel bekend om staat. “Met deze samenwerking vieren we een buitengewone vrouw en haar creatieve en gedurfde stijl.”
 1. Birkenstock Arizona populairste schoen in coronatijden: “Maar wel nefast voor je voeten”
  PREMIUM

  Bir­kenstock Arizona populair­ste schoen in coronatij­den: “Maar wel nefast voor je voeten”

  Volgens modezoekmachine The Lyst Index steeg de online zoektocht naar Birkenstock Arizona-sandalen het voorbije kwartaal met maar liefst 225 procent. Maar zijn die slippers wel zo orthopedisch verantwoord voor onze voeten als de makers ervan claimen? “Je kan er niet mee stappen zoals je zou moeten en dat kan voor tal van voet- en/of gezondheidsproblemen zorgen”, waarschuwt podoloog Paul Borgions.