Instagram @jerrylorenzo
Volledig scherm
© Instagram @jerrylorenzo


Drones die zijn naam in de lucht spellen en een gigantisch standbeeld: zo werd Virgil Abloh geëerd na zijn overlijden

Afgelopen weekend stierf mode-icoon Virgil Abloh, de creative director van het Franse modehuis Louis Vuitton, op 41-jarige leeftijd. Om hem te eren vertoonde het Franse luxehuis zijn laatste collectie voor zomer/lente 2022 in Miami, ‘Virgil Was Here’ getiteld, en dat met de nodige toeters en bellen. “Hij was een vriend, een geweldige medewerker, een creatief genie en een visionair. Hij heeft de weg vrijgemaakt voor toekomstige generaties.” 

 1. PORTRET. Mode-icoon, dj en soulmate van Kanye West: het verhaal van Virgil Abloh
  PREMIUM

  PORTRET. Mo­de-icoon, dj en soulmate van Kanye West: het verhaal van Virgil Abloh

  Virgil Abloh, een icoon uit de muziek- én modewereld, is afgelopen weekend overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was amper 41, maar in die korte tijd zette hij zichzelf op de kaart als de eerste zwarte ontwerper die het voor het zeggen had bij Louis Vuitton. Een portret van dé rijzende ster uit het wereldje, die ooit op goed geluk de modeshows van Parijs probeerde te crashen en Kanye West mee op de kaart zette: “Hij was écht, dat is een zeldzaamheid in de industrie.”
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.