Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Biobloemen zijn in opmars. Wat is het en waar kan je zo'n boeket kopen?

Een boeket op tafel doet mensen altijd glimlachen. Maar wist je dat verse snijbloemen eigenlijk een slechte impact hebben op het milieu en het klimaat? Om die reden zijn biobloemen in opmars. “Het is simpelweg goed voor natuur, dier, mens en milieu.” Wij sommen enkele plekken op waar je een biologische bos kunt bestellen.

  1. Blauwe of witte eyeliner? Hoe zelfs je make-up verklapt of je een millennial of Gen Z-er bent

    Blauwe of witte eyeliner? Hoe zelfs je make-up verklapt of je een millennial of Gen Z-er bent

    Over de verschillen tussen millennials en Gen Z is al het één en ander geschreven. Zo wordt de ene generatie behoorlijk warm van Instagramwaardige keukenspullen, terwijl de andere zijn dagen het liefst al scrollend doorbrengt op TikTok. Het is dan ook niet verwonderlijk dat, naast taalgebruik, outfits en haarscheiding, ook de make-uproutine van beide generaties er anders uitziet. Verklappen jouw favoriete make-uplooks of je een Gen Z-er bent, of een millennial?
  2. Klaprozen, magrietjes en kamillebloemen fleuren onze bermen op. Natuurexperten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

    Klaprozen, magrietjes en kamille­bloe­men fleuren onze bermen op. Natuurex­per­ten leggen uit waarom we zoveel wilde bloemen zien

    We zijn wild van wildbloemen. Niet alleen op onze keukentafel, maar ook in onze tuinen spelen ze steeds vaker de hoofdrol. En het is je misschien al opgevallen tijdens het wandelen, fietsen of wanneer je in je auto naar buiten tuurt: ook de bermen staan er opvallend fleurig bij. Nee, dat heeft niet alleen met het weer van de afgelopen maanden te maken. We plukken de vruchten van het jarenlange ecologische maaibeheer, vertellen twee natuurexperten.