Een kwart van de Vlamingen kocht vorig jaar meer tweedehandsspullen in vergelijking met het jaar daarvoor. Ruim de helft kocht er ongeveer evenveel.
Volledig scherm
Een kwart van de Vlamingen kocht vorig jaar meer tweedehandsspullen in vergelijking met het jaar daarvoor. Ruim de helft kocht er ongeveer evenveel. © Cam Morin via Unsplash

Bijna 4 op de 10 Vlamingen kopen tweedehands: de beste adresjes om vintage kledij te kopen

Vintage is al zo oud als de straat, maar nu blinken de stenen harder dan ooit. Uit een nieuwe studie blijkt dat vier op de tien Vlamingen (38,8%) vorig jaar tweedehandsspullen kochten, vooral vrouwen en vooral kledij. Dus sommen we de beste adresjes in ons land op om tweedehands en vintage parels te scoren. 

  1. Binnenkijken in het herenhuis van Annelies en Vincent mét authentieke inboedel: “De schouwen, het behang, de bureaus … alles is nog origineel”

    Binnenkij­ken in het herenhuis van Annelies en Vincent mét authentie­ke inboedel: “De schouwen, het behang, de bureaus … alles is nog origineel”

    Annelies en Vincent hebben in hun chique Antwerpse herenwoning elk een thuiskantoor waar ze zelfs met twee kinderen in huis ongestoord kunnen werken. Sinds corona doen ze dat vaker dan ooit en dat lukt prima. Met dank aan de digitale mogelijkheden in een interieur van meer dan 125 jaar oud. “Zowat alles aan het huis is nog origineel en zelfs de meeste meubels staan hier al decennialang. Indrukwekkend!”
  2. Van pofmouwen tot imkerhoeden: dit zijn de trends voor deze lente zoals gespot op de Paris Fashion Week

    Van pofmouwen tot imkerhoe­den: dit zijn de trends voor deze lente zoals gespot op de Paris Fashion Week

    In september was het weer ‘fashion month’: een maand waarin alle bekende designers hun collecties voor aankomende seizoenen tonen in grote wereldsteden. De New York Fashion Week mocht de spits afbijten, gevolgd door Londen en Milaan. Het gezegde luidt: save the best for last. Daarom wordt Parijs elk jaar bewaard als dessertje, om de modemaand met een knaller af te sluiten. Dit jaar was dat niet anders. Neem een kijkje achter de schermen van de Paris Fashion Week en ontdek welke trends er binnenkort misschien in jouw kleerkast hangen.