Cara Rosa - Kaai
Volledig scherm
© Cara Rosa - Kaai

Belgian Friday: 30 items van Belgische merken die je meteen aan je winkelmandje wilt toevoegen

Vandaag is het Black Friday, een concept dat overwaaide uit Amerika dat draait om het scoren van de allerbeste deals. Door het grote aanbod aan, wel, alles eigenlijk, vergeten we soms dat er ook dicht bij huis fantastische merken te vinden zijn. Tijdens Belgian Friday zetten we die in de schijnwerpers. Dertig lokale merken tonen ons hun favoriete, zwarte ontwerpen. Van handtassen tot pumps, skincare en sieraden. 

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Het is vandaag Ugly Christmas Sweater Day. Moderedacteur David over de evolutie van het omstreden kledingstuk

  Het is vandaag Ugly Christmas Sweater Day. Moderedac­teur David over de evolutie van het omstreden kleding­stuk

  Rood met donkergroen of donkerblauw, mét of zonder coltrui, bedrukt met sneeuwvlokken, rendieren, kerstbomen, geometrische vormen of een of ander kitscherig motief: de kersttrui heeft vele gedaantes. Geen wonder dus dat het controversiële kledingstuk ook evenveel vijanden heeft als fans en zélfs een eigen feestdag. Om dat te eren bespreken wij met moderedacteur David de geschiedenis van de lelijke kersttrui. Want, raar maar waar: de kersttrui zoals we ‘m vandaag kennen is niet zomaar plots uit de schoorsteen komen vallen.
 1. Van de mannenrok tot de pin-top. Dit waren de 10 populairste mode-items van het afgelopen jaar

  Van de mannenrok tot de pin-top. Dit waren de 10 populair­ste mo­de-items van het afgelopen jaar

  Je volgt de laatste trends en bent helemaal mee met wat ‘in’ is. Maar vraag je je soms ook af wat nu echt de populairste mode-items van het afgelopen jaar waren? Modewinkelplatform Lyst bracht z’n jaarlijkse ‘year in fashion’-rapport uit en lijst daarin onder andere de 10 meest gewilde stukken van 2021 op. Spoiler alert: we hopen dat je het voorbije jaar een aardig centje gespaard hebt als je iets uit de lijst wilt aanschaffen.
 2. Acteur Adam Sandler geeft niks om zijn kleding, maar is volgens Google toch het mode-icoon van 2021

  Acteur Adam Sandler geeft niks om zijn kleding, maar is volgens Google toch het mo­de-icoon van 2021

  Zijn signature look bestaat uit een joggingbroek, gecombineerd met een XXXL T-shirt en een paar sneakers, slippers of Uggs. Niet meteen het beeld dat je linkt aan een stijlicoon. En tóch is Adam Sandler (55) dit jaar een van de meest trending zoekopdrachten op Google. Op TikTok doet de hashtag #sandlercore zelfs de ronde. “Zijn slordige no-nonsense outfits zijn een verademing.”