@liangalliard, @rosec0ld, @maria_mera op Instagram
Volledig scherm
© @liangalliard, @rosec0ld, @maria_mera op Instagram

Bandshirt in je kleerkast? Aan deze ‘regels’ moet je voldoen om het te mogen dragen, volgens muziekfans

Wie zich graag wat rock-’n-roll aankleedt, heeft een bandshirt in de kast hangen. Maar de vraag was altijd: moet je grote fan zijn van de band om hun shirt te mogen dragen? Een survey bij muziekfans biedt eindelijk een antwoord. Wil je je nog met je bandshirt in het openbaar vertonen, dan voldoe je maar best aan deze ‘regels’. 

 1. Nillies fashion is helemaal terug. Moderedacteur en trendwatcher leggen uit hoe dat komt: “We willen weer terug naar alles wat bling bling was”

  Nillies fashion is helemaal terug. Moderedac­teur en trendwat­cher leggen uit hoe dat komt: “We willen weer terug naar alles wat bling bling was”

  De modewereld wordt momenteel gedomineerd door nostalgie. Het tijdperk waar volop uit geput wordt? De millenniumwisseling, beter gekend als ‘Y2K’. Velours trainingspakken (met diamantjes op het achterste), lage broeken (met zichtbare string), gekleurde zonnebrillen (inclusief opzichtige merknaam aan de zijkant), ... Trends waar we zo’n tien jaar geleden nog van gruwden, worden momenteel gretig gerecycleerd. Trendwatcher Herman Konings en onze moderedacteur David Devriendt leggen uit hoe dat komt. “Er is een verschuiving in ons limbisch systeem.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Onderneemster Mats combineert minimalisme met business chic en elegantie. “Ik koop enkel kwaliteitsitems die ik met elkaar kan combineren”

  Onderneem­ster Mats combineert minimalis­me met business chic en elegantie. “Ik koop enkel kwali­teitsi­tems die ik met elkaar kan combineren”

  Mats Meyer kan geen seconde stilzitten en gaat voluit voor haar carrière. Tijd verliezen voor haar kleerkast, daar doet ze niet aan mee, maar tegelijk wil ze niet inboeten aan elegantie. Hoe de onderneemster dat doet? Ze vertelt het aan de hand van haar signature look. “Ik wil hetzelfde kunnen dragen voor een vergadering als voor een date. Ik heb geen tijd om me om te kleden, hé.”
 1. De nieuwe truitjes van voetbalclub Venezia FC zijn zo mooi dat iedereen ze wil, voetbalfan of niet

  De nieuwe truitjes van voetbal­club Venezia FC zijn zo mooi dat iedereen ze wil, voetbalfan of niet

  Amper acht uur nadat ze online te koop werden aangeboden, waren de nieuwe voetbaltruitjes van de Italiaanse voetbalclub Venezia FC volledig uitverkocht. Voetbalshirts zijn over het algemeen wel populair, maar dan vooral omwille de naam van de club of de speler die erop staat. Bij de truitjes van Venezia FC is juist het omgekeerde waar: dankzij het smaakvolle design en de unieke kleurencombinatie wil iedereen, fan van de club of niet, zo'n truitje hebben.
 2. #DoNotTouchMyClothes: Afghaanse vrouwen protesteren tegen de kledingregels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  #DoNotTou­chMy­Clo­t­hes: Afghaanse vrouwen proteste­ren tegen de kledingre­gels van de taliban. “We zijn veel meer dan die boerka’s”

  De voorbije dagen en weken verschenen er honderden foto’s van Afghaanse vrouwen op sociale media. Ze gebruikten massaal de hashtags #DoNotTouchMyClothes of #AfghanistanCulture. Op die manier willen ze tonen dat ze het niet eens zijn met de strenge kledingvoorschriften van de taliban. Ook de Belgische Lema Afzal (25) doet mee. “De boerka heeft overschaduwd hoe Afghaanse vrouwen wereldwijd gezien worden. Onze cultuur is zo veel rijker en kleurrijker.”
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?