Verrassend hoe achter de klassieke gevel een leefruimte schuilt die de sfeer van een loft uitstraalt.
Volledig scherm
Verrassend hoe achter de klassieke gevel een leefruimte schuilt die de sfeer van een loft uitstraalt. © Maarten De Bouw

Anneleen (28) en Nathan (28) toverden hun herenhuis om tot een thuis met karakter. “De rust van het interieur straalt op ons af”

In het appartement boven hun winkel geven Anneleen en Nathan een eigen invulling aan de Scandinavische stijl. Met een paar subtiel opgehangen fotokaders, reisherinneringen en planten voegt het duo achter lifestylemerk ‘House Raccoon’ een persoonlijke toets toe aan hun thuis. “Toen ik de prachtige authentieke, opgeschuurde houten deuren, trappen en vloeren zag, viel ik meteen in zwijm.”

 1. Vijf redenen waarom Azzedine Alaïa een van de beste jurkenmakers ooit was. “Alsof je lichaam door een Instagramfilter wordt gehaald”

  Vijf redenen waarom Azzedine Alaïa een van de beste jurkenma­kers ooit was. “Alsof je lichaam door een Instagram­fil­ter wordt gehaald”

  Van Karl Lagerfeld of Christian Dior hebben we allemaal gehoord, maar Azzedine Alaïa? Zonde, want hij is een van de beste én sympathiekste jurkenmakers aller tijden. Hij kleedde heel wat bekende vrouwen als Grace Jones, Tina Turner, Lady Gaga en Michelle Obama. Op 12 januari, drie jaar na zijn dood, verschijnt de ‘Close Up’-documentaire over hem. Daarom vertelt modejournalist Cécile Narinx vijf weetjes over de Tunesische couturier. “Hij had altijd een pasmodel in zijn huis wonen, zodat hij op elk moment van de dag kon zien of zijn ideeën werkten op een echt lichaam.”
 1. De strijd om een woning te bemachtigen: wat kan je allemaal doen om als eerste in de rij te staan? Woonexpert geeft advies
  PREMIUM

  De strijd om een woning te bemachti­gen: wat kan je allemaal doen om als eerste in de rij te staan? Woonexpert geeft advies

  Op de immomarkt komt het steeds vaker voor dat kandidaten in de rij staan om hetzelfde huis te kopen. Na amper een dag heeft het dan ook al een nieuwe eigenaar gevonden. Wie ernaast grijpt, blijft ontgoocheld achter en dat gebeurt dikwijls verschillende keren op een rij. Nochtans kan je de kans op koopsucces aanzienlijk vergroten. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt geeft 20 tips die je sneller helpen te handelen en je een voorsprong geven op andere kandidaat-kopers.
 2. BINNENKIJKER. Bart maakte zijn villa superzuinig: “Dat mijn inspanningen lonen, zie ik aan mijn energiefactuur van amper 250 euro per jaar”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Bart maakte zijn villa superzui­nig: “Dat mijn inspannin­gen lonen, zie ik aan mijn energiefac­tuur van amper 250 euro per jaar”

  Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In zijn ecologische villa in Herk-de-Stad ligt Bart (44) niet wakker van de energieprijzen die de pan uit rijzen. Zijn factuur bedraagt niet eens 250 euro. Per jaar welteverstaan. Een flink deel van die besparing realiseert hij met slimme ingrepen die ook eenvoudig uit te voeren zijn.