ALICE van Innis
Volledig scherm
© ALICE van Innis

Amnesty International Vlaanderen lanceert T-shirts tegen seksueel geweld

Elk slachtoffer van seksueel geweld is er één te veel. Dat vindt ook Amnesty International Vlaanderen, dat sinds maart 2020 campagne voert tegen seksueel geweld. Nu brengt de vereniging genderneutrale shirts uit, samen met ontwerpster en sociaal activiste ALICE van Innis. Op die manier willen ze een bewustmakingsactie starten tegen ‘victim blaming’.

 1. Deze tweedehands jurken zou de NINA-redactie dragen als ze (opnieuw) trouwen. “Nu durf ik wel te kiezen voor een elegante sleep”

  Deze tweede­hands jurken zou de NI­NA-redactie dragen als ze (opnieuw) trouwen. “Nu durf ik wel te kiezen voor een elegante sleep”

  Tweedehands trouwjurken zijn in opmars. Her en der verschijnen nieuwe initiatieven die pre-loved kleedjes verkopen en zelfs op Vinted vind je sinds kort een hele selectie. Maar hoe kies je op eigen houtje de juiste outfit? Een deel van onze NINA-redactie stapte al in het huwelijksbootje en weet waarop te letten. Valérie heeft geleerd dat tule een no-go is op de dansvloer, Nathalie tipt een top- en rokcombinatie voor wie geen fan is van de klassieke bruidsjurk. Dit zijn alle favorieten, de ene al wat budgetvriendelijker dan de andere.
 1. Noord-Korea bant skinny jeans en andere westerse en ‘te kapitalistische’ mode

  Noord-Ko­rea bant skinny jeans en andere westerse en ‘te kapitalis­ti­sche’ mode

  Noord-Korea verbiedt westerse modetrends zoals skinny jeans, nektapijten en piercings in een zelfverklaarde ‘oorlog tegen het kapitalisme’. Rodong Sinmum, de officiële krant van de Noord-Koreaanse regering, publiceerde een artikel waarin het zijn bezorgdheid uitte over het feit dat jonge Noord-Koreanen de westerse mode steeds meer volgen. “We moeten op onze hoede zijn voor zelfs het kleinste teken van de kapitalistische levensstijl en ertegen vechten”, luidt het.
 2. 4 groepsverkrachtingen per week in België: “Daders filmen het net om te verhinderen dat meisje naar politie stapt”
  PREMIUM

  4 groepsver­krach­tin­gen per week in België: “Daders filmen het net om te verhinde­ren dat meisje naar politie stapt”

  Vier aangiftes per week. Het aantal meldingen van groepsverkrachtingen zit dan wel in dalende lijn, het zijn er nog altijd véél. Dat zedenfeiten worden gefilmd én gedeeld, zoals in het geval van het 14-jarige meisje uit Gavere dat uit het leven stapte, gebeurt ook steeds vaker, merkt professor seksueel strafrecht Liesbet Stevens (KU Leuven). “Zélf bewijsmateriaal maken en het daarna nog verspreiden ook. ‘Hoe dom kan je zijn?’, zou je denken. En toch gebeurt het met een reden.”
 3. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.