AP
Volledig scherm
© AP

Afro-Amerikaanse ontwerper Kerby Jean-Raymond schrijft geschiedenis met coutureshow

Kerby Jean-Raymond doet bij het grote publiek misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar het is een naam die je moet onthouden. Hij is namelijk de eerste zwarte ontwerper ooit die werd uitgenodigd door het befaamde Chambre Syndicale de la Couture om een couture-collectie te tonen. Zijn modeshow was in één woord: briljant. Een tot de verbeelding sprekende ode aan de zwarte cultuur en een heleboel uitvindingen. 

  1. Moschino doet het weer. Loop jij straks rond in een hotdogjurk, hamburgerrok of een ijsjeshoed uit hun nieuwe collectie?

    Moschino doet het weer. Loop jij straks rond in een hotdogjurk, hamburger­rok of een ijsjeshoed uit hun nieuwe collectie?

    Het Italiaanse modehuis Moschino neemt zichzelf niet graag té serieus. De lente-zomercollectie 2022 is daar het bewijs van. Jeremy Scott (45), de creatieve directeur van het merk, maakte een musicalvideo om zijn nieuwe kledinglijn voor te stellen en liet zich daarbij inspireren door klassieke maaltijden uit Amerikaanse diners. Een hotdogjurk? Een rok die lijkt op een hamburger? Of een outfit met twee uitstekende ijshorentjes op de buste? Waarom ook niet.