Shinji Kagawa, hier met Borussia Dortmund op bezoek in Jan Breydel.
Volledig scherm
PREMIUM
Shinji Kagawa, hier met Borussia Dortmund op bezoek in Jan Breydel. © REUTERS

De teloorgang van een Japanse vedette: waarom het tegelijk wel en geen verrassing is dat Shinji Kagawa plots bij STVV voetbalt

STVVNiemand minder dan Shinji Kagawa (32) versterkt de rangen van STVV. De lieveling van Jürgen Klopp, die furore maakte bij Borussia Dortmund en Manchester United, werd doorheen zijn loopbaan genekt door blessures en inconsistentie. In Limburg gaat de Japanse publiekslieveling/marketingstunt op zoek naar een laatste springplank richting sportief succes. 

5 reacties

 • Rikske Goossens

  5 maanden geleden
  Die gaat verschieten als hij bij STVV komt. In Dortmund en Manchester voor tienduizenden toeschouwers op het veld gestaan. Bij STVV 3 à 4 duizend soms.Qua motivatie kan dat tellen.
 • Mathias De Bruycker

  5 maanden geleden
  Straffe transfer
 • alfons moons

  5 maanden geleden
  Voordeel van de twijfel voor mij maaaarrr : zijn de Belgen op ?
 • Marnix laureyns

  5 maanden geleden
  hopelijk betaalt hij ook 13,07 % aan RSZ , zoals alle werkende in dit land .
 • Kurt Hardrada

  5 maanden geleden
  Wat de kanaries toch allemaal maar niet doen om in het nieuws te komen :-D ze gaan er nog veel meer moeten gaan halen als ze ook eens dé ploeg van Limburg willen zijn...
 1. Japanse CEO van Sint-Truiden verontschuldigt zich in nieuwjaarsboodschap... in het Nederlands
  Play
  Sint-Truiden

  Japanse CEO van Sint-Trui­den veront­schul­digt zich in nieuwjaars­bood­schap... in het Nederlands

  Voor Sint-Truiden was 2020 een alles behalve makkelijk jaar. Onder de in januari aangetrokken Milos Kostic was er het voorbije seizoen al weinig overschot, dit seizoen gleden de Kanaries onder Kevin Muscat nog verder af. De fans waren het grondig beu en uitten meermaals hun ongenoegen richting de Japanse eigenaars van Digital Media Mart (DMM), die ze vooral verweten amper te investeren in de spelerskern. Maar kijk, met de aanstelling van Peter Maes pakte STVV plots 9 op 9 en kan het 2021 met vernieuwd vertrouwen tegemoet kijken. Om de fans een hart onder de riem te steken, pakt de Japanner Takayuki Tateishi, CEO van de club, uit met een opvallende nieuwjaarsboodschap. In zowaar het Nederlands biedt hij onder andere zijn verontschuldigingen aan.
 2. Peter Maes officieel voorgesteld: “Gemotiveerd om STVV nodige resultaten te bezorgen”
  Voetbal

  Peter Maes officieel voorge­steld: “Gemoti­veerd om STVV nodige resultaten te bezorgen”

  Na Lommel nu STVV. Peter Maes (56) heeft een club, en opnieuw is het een uit eigen regio. De Limburger heeft op Stayen een contract voor 2,5 seizoenen getekend. Maes’ opdracht is even simpel als lastig: STVV onderin wegkrijgen. Voor hemzelf is dit dan weer een unieke kans om zich weer op de kaart te zetten. Maes werd intussen ook officieel voorgesteld: “Ik weet perfect wat de mensen hier willen.”
 1. K11 pareert Coucke (“Je kan niet feller op korte termijn denken”) en pleit voor competitie met 18
  Play
  Jupiler Pro League

  K11 pareert Coucke (“Je kan niet feller op korte termijn denken”) en pleit voor competitie met 18

  Groot loodrecht tegenover klein in ons voetbal. Terwijl Marc Coucke deze ochtend in het VTM-programma ‘Blijf in uw Kot’ pleitte om nog te wachten om onze competitie op te geven (“Ik ben er zeker van dat mensen voetbal willen zien en die ontspanning nodig hebben”), staan de K11 daar haaks tegenover. David Meekers, de boodschapper rond de open brief die de elf ‘kleine’ clubs (K11) deze namiddag verstuurden: “Je kan niet feller op korte termijn denken”, stelt de voorzitter van Sint-Truiden in een Skype-interview met VTM NIEUWS. “Alle grote evenementen worden stilgelegd, wat zou onze competitie dan nog wel moeten doorgaan? Dit seizoen is in deze coronasituatie niet meer belangrijk. Hoe en wanneer gaan we het komende seizoen aanvangen, dat moet nu de vraag zijn. ”