Filip Brusselmans behaalde voor Vlaams Belang voor het Vlaams parlement 11.089 voorkeurstemmen.
Volledig scherm
Filip Brusselmans behaalde voor Vlaams Belang voor het Vlaams parlement 11.089 voorkeurstemmen. © BELGA

Vlaams Belanger Filip Brusselmans (21), jongste parlementslid ooit, blijft achter controversiële standpunten staan: “Niets tegen transgenders, maar het blijft abnormaal”

Hij trad het voorbije jaar pas echt op de voorgrond als organisator van de Mars tegen Marrakesh en mag nu op 21-jarige leeftijd als jongste parlementslid voor het Vlaams Belang gaan zetelen. Net als Dries Van Langenhove komt Filip Brusselmans uit het conservatieve en Vlaams-nationalistisch studentenverbond KVHV. Beide kennen elkaar en delen voor een groot stuk dezelfde ideeën, onder meer over transgenders.

95 reacties

 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  We zijn toch niet verplicht geslachtsveranderingen normaal te vinden? Dat zal ik nooit doen ook. Vrijheid van geloof gaat niet exclusief over religies.
 • Leo Remant

  2 jaar geleden
  Ik ben geen Vlaams Belanger en zolang er een menig gedeeld wordt is er niets mis mee, iedereen heeft het recht zijn mening te uiten, voor of tegen , van zodra er uitingen gedaan worden dat die mensen op een of andere manier iets moet misdaan worden zal ik als eerste op de barricade staan om ze mee te verdedigen
 • Walter Claeys

  2 jaar geleden
  Wat is daar discriminerend of ongepast aan? ''Normaal'' is een statistisch begrip. De norm is wat meest voorkomt. Statistisch komen mannen en vrouwen het meest voor. Zeer veel meer dan mannen die zich vrouw voelen of wanen, en vrouwen die zich man voelen of wanen. Wat betekent ''abnormaal'' volgens het WNT? ''van het gewoonlijk voorkomende afwijkend''. Houdt dat een waardeoordeel in? Neen. In het IJzergebergte is ijzer de norm en goud abnormaal want quasi niet in de bodem voorkomend.
 • Remus Bogaert

  2 jaar geleden
  ALvorens stellingen te poneren zou ik toch eerst eens op onderzoek gaan hoor,ik dacht dat ze op de universtiteit iets leren. Maar blijkbaar zijn de vooroordelen te groot om te begrijpen wat er leeft in Vlaanderen.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Joske Keyre, zeer juist, zo ken ik een kindje dat zonder anus geboren is. De moeder heeft de rekening zelf kunnen betalen geen tussenkomst van Riziv. Ze was woedend dat maagringen en sommige schoonheidoperatie wel terugbetaald werden. Ze hoorde zelfs de vrouwen onderling praten dat nog twee kilo moesten bijkomen en dan een gratis maagring. Het is zes jaar geleden misschien is er ondertussen al wat veranderd.
 1. Agressieve kraaien "terroriseren" winkelier
  Play
  dieren

  Agressieve kraaien "terrorise­ren" winkelier

 2. Politie in India ontdekt verontrustende situatie: kinderen verpakken coronatesten in onhygiënische omstandigheden
  Play

  Politie in India ontdekt verontrus­ten­de situatie: kinderen verpakken coronates­ten in onhygiëni­sche omstandig­he­den