De rechtbank in Dendermonde.
Volledig scherm
De rechtbank in Dendermonde. © Geert De Rycke

Drie jaar rijverbod voor bestuurster die 34ste veroordeling oploopt: “Amfetamines? Da’s voor mijn ADHD”

StekeneAl 33 keer eerder is Petra M. veroordeeld, en dinsdag zette ze bij politierechter Peter D’Hondt in Dendermonde de teller op 34. Ditmaal stond ze opnieuw terecht voor rijden onder invloed van drugs. “Ik gebruik helemaal geen drugs, ik ben er zelf tegen", probeerde M. 

 1. Freinetschool Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aansluiting vinden bij buurtleven”

  Freinet­school Keerpunt verhuist van Belsele naar Lokeren: “Meer aanslui­ting vinden bij buurtleven”

  Het Lokerse onderwijslandschap verwelkomt vanaf 1 september een eerste secundaire methodeschool. Freinetschool Keerpunt Waasland verhuist van Belsele naar de Durmestad en neemt zijn intrek in ‘Den Blauwen Hof’ aan de Oud-Strijderslaan. “In Sint-Niklaas hadden we af te rekenen met concurrentie van andere secundaire methodescholen. Bovendien kunnen we hier meer werk maken van een connectie met de buurt”, zegt José Depuydt van Keerpunt Waasland.
  Sint-Niklaas
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.