De fietsersbrug komt over de drukke Haachtsesteenweg in Melsbroek en zorgt voor een betere verbinding tussen het centrum van Vilvoorde en de vrachtluchthaven Brucargo.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietsersbrug komt over de drukke Haachtsesteenweg in Melsbroek en zorgt voor een betere verbinding tussen het centrum van Vilvoorde en de vrachtluchthaven Brucargo. © Baert

Werken voor fietsbrug over drukke Haachtsesteenweg starten woensdag: “Vanaf voorjaar 2022 fiets je rechtstreeks van Melsbroek naar Brucargo”

MelsbroekWoensdag start het Agentschap Wegen en Verkeer met de voorbereidingswerken voor de komst van een 40 meter lange fietsbrug over de Haachtsesteenweg in Melsbroek. De brug, die nu nog in een atelier in mekaar geknutseld wordt, zal er vanaf het voorjaar van 2022 voor zorgen dat Vilvoorde en Brucargo beter met mekaar verbonden zijn. Nu moeten fietsers er nog een lange omleiding volgen.

 1. Op sommige plekken nog een zoektocht, elders ligt locatie al vast: hier kunnen 65-plussers terecht voor derde prikken
  PREMIUM

  Op sommige plekken nog een zoektocht, elders ligt locatie al vast: hier kunnen 65-plus­sers terecht voor derde prikken

  De 85-plussers krijgen momenteel hun derde prik met het coronavirus en binnenkort is de grote groep senioren tussen 65 en 85 jaar aan de beurt. Maar waar zullen zij hun prikken krijgen nu niet alle vaccinatiecentra open kunnen blijven? Op sommige plekken is het alle hens aan dek om tijdig een nieuwe locatie te vinden, elders is alles al in kannen en kruiken. Wij zetten voor u alles op een rijtje.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activiteiten en een vertrouwde sfeer

  OverKop krijgt een vaste plek in Vilvoorde. Jongeren kunnen er terecht voor leuke activitei­ten en een vertrouwde sfeer

  OverKop komt naar Vilvoorde. In een OverKop-huis kan je als jongere tot 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Dat is het uitgangspunt. Jongeren moeten zich er thuis voelen zodat het ook een veilige plek is waar ze een luisterend oor vinden wanneer daar nood aan is. Een beroep doen op professionele therapeutische hulp, zonder een label opgeplakt te krijgen is ook een optie indien nodig.
 1. #Verslagvoordehuisarts: Harno en AZ Jan Portaels benadrukken het belang van doorverwijzing en goede communicatie
  Zemst, Wemmel, Meise, Machelen, Steenokkerzeel, Kampenhout, Elewijt, Vilvoorde, Grimbergen

  #Verslag­voor­de­huis­arts: Harno en AZ Jan Portaels benadruk­ken het belang van doorverwij­zing en goede communica­tie

  Vandaag is het Dag van het Verslag voor de Huisarts. Dat zetten Huisartsenkring Harno en AZ Jan Portaels graag in de kijker. In heel Vlaanderen nemen 20 huisartsenkringen deel aan de actie, om te vieren waar het al goed gaat en om te motiveren waar het nog beter kan. Doorverwijzing naar specialisten en communicatie onderling zijn van groot belang.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?