Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Baert Marc

Vijf inwoners besmet, maar Steenokkerzeel kleurt plots heel rood op coronakaart

Slechts vijf van de ruim 12.000 inwoners van Steenokkerzeel legden de voorbije zeven dagen een positieve coronatest af. Daarmee is de gemeente de slechtste leerling van de hele coronaklas in de Brusselse noordrand. De tool van Sciensano zet het aantal besmettingen per gemeente immers om naar 100.000 inwoners en dan scoort Steenokkerzeel met 41 besmettingen slecht. Ook twee andere gemeenten in onze regio kleuren rood.

 1. Onvrede over mogelijke inzet Franstalige agenten op Zaventem: “Dit geeft de indruk dat verfransing zich onverstoord kan doorzetten”
  Zaventem

  Onvrede over mogelijke inzet Franstali­ge agenten op Zaventem: “Dit geeft de indruk dat verfran­sing zich onver­stoord kan doorzetten”

  Om het jarenlange tekort aan (Nederlandstalige) agenten op te vangen, zijn er plannen om binnenkort Franstalige collega’s in te zetten op de luchthaven van Zaventem. Maar dat zet kwaad bloed bij N-VA. “Dit smijt ons twintig jaar terug in onze Vlaams-Brabantse ontvoogding”, klinkt het fors. Ook bij de politievakbond stelt men zich vragen, al vreest men daar vooral operationele problemen.
 1. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi

 2. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama