Margo Koekoekx
Volledig scherm
© Margo Koekoekx

Verdachten gewelddadige roofoverval blijven in cel

SteenokkerzeelDe vier personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de roofoverval op een koppel uit Steenokkerzeel blijven in de cel. De raadkamer verlengde vorige week hun aanhouding;

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Apothekeres bedreigd met mes, maar paar uur later staat ze weer achter toonbank: “Klanten niet in koude laten staan”
  Melsbroek

  Apotheke­res bedreigd met mes, maar paar uur later staat ze weer achter toonbank: “Klanten niet in koude laten staan”

  Een gemaskerde en gewapende man heeft woensdagochtend apotheek Vanhaesendonck in de Sellaerstraat in Melsbroek overvallen. Hij bedreigde apothekeres Conny Vanhaesendonck met een mes en ging uiteindelijk met de beperkte inhoud van de kassa aan de haal. Amper enkele uren later stond de apothekeres opnieuw achter de toonbank alsof er niets gebeurd was. “We waren even in shock, maar moeten verder, hé.”
 3. Verdachten gewelddadige homejacking blijven minstens nog een maand in de cel
  Steenokkerzeel

  Verdachten gewelddadi­ge homejac­king blijven minstens nog een maand in de cel

  Steenokkerzeel werd vorig weekend opgeschud door een gewelddadige homejacking in de woning van Stefaan B. (57) en zijn echtgenote Carla B. (54). Drie verdachten, waaronder Carla’s neef Jonathan B. (35) uit Kortrijk en zijn vrouw Sandra I. (33), werden maandagochtend opgepakt. De derde verdachte, Donnie M. (38) werd dinsdag gearresteerd in Kortrijk. Het trio zal nog minstens een maand in de cel blijven. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist, aldus de advocaten van het trio. De slachtoffers van de homejacking zijn intussen licht aan de beterhand.
 4. Rechtbank streng voor reizigers die valse PCR-test voorlegden: “Potentieel levensbedreigend gedrag”
  Zaventem

  Rechtbank streng voor reizigers die valse PCR-test voorlegden: “Potentieel levensbe­drei­gend gedrag”

  Zestien mensen die de afgelopen maanden op Brussels Airport een vals attest van een negatieve PCR-test hadden voorgelegd toen ze op reis wilden vertrekken zijn veroordeeld tot werkstraffen of celstraffen. Een van hen testte de dag voor zijn afreis positief en trachtte toch nog met een valse PCR-test op het vliegtuig te geraken. De komende weken en maanden moeten nog een 140-tal andere mensen zich om dezelfde reden voor de rechtbank verantwoorden.