Sarah De Laet (links) opende de PopShop1820 in Perk woensdag officieel samen met drie andere kleine zelfstandigen en burgemeester Kurt Ryon (midden).
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah De Laet (links) opende de PopShop1820 in Perk woensdag officieel samen met drie andere kleine zelfstandigen en burgemeester Kurt Ryon (midden). © Marc Baert

Te moeilijk om het alleen te doen, dus openen 13 handelaars samen winkel: “Samen tegen grote ketens opboksen”

PerkZe verkochten hun producten – van oorbellen over zelfgemaakte rumpralines tot ecologisch speelgoed – voornamelijk online, maar vanaf nu beschikken dertien kleine handelaars uit heel Vlaanderen over hun ‘eigen’ winkeltje in Perk. In een bijgebouw van Bloemen Bieke opende woensdag namelijk PopShop1820. “Dankzij het coronavirus kwam alles in een stroomversnelling terecht”, klinkt het.

 1. Studenten kaarten discriminatie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”
  Antwerpen/Lint/Hove/Heist-op-den-Berg/Mortsel/Hofstade/Hemiksem

  Studenten kaarten discrimina­tie in make-up industrie aan: “Nauwelijks foundation voor mensen met donkere huidskleur”

  ‘Make-up your mind!’ Dat is de boodschap van zes studenten van de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen aan de make-up industrie na een onderzoek naar make-up voor personen met een donkere huidskleur. Zij voelen zich vaak gediscrimineerd. “Het is moeilijk om dan te kunnen zeggen dat je je geaccepteerd voelt in deze maatschappij”, zegt een van hun getuigen.
 2. Burgemeester en federaal parlementslid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen
  Melsbroek

  Burgemees­ter en federaal parlements­lid sturen brief naar Jambon met vraag oudste C-130 te beschermen

  Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) en federaal parlementslid Theo Francken (N-VA) hebben de daad bij het woord gevoegd en partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon gevraagd om de oudste C-130 van België te beschermen. Daarmee hopen ze het legertransportvliegtuig alsnog in Melsbroek te houden. Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) wil het toestel een pensioen in Bevekom geven.
 1. Vrouw veroorzaakt ravage met gestolen postbusje
  Play

  Vrouw veroor­zaakt ravage met gestolen postbusje

 2. Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend
  Play

  Rouwauto raakt berg niet op. Maar dat is buiten deze helden gerekend