GC De Corren in Steenokkerzeel.
Volledig scherm
GC De Corren in Steenokkerzeel. © Lukas

Steenokkerzeelse verenigingen krijgen financieel duwtje in rug van Vlaanderen

SteenokkerzeelDe Vlaamse regering heeft 138.165 euro vrijgemaakt om de Steenokkerzeelse verenigingen via een coronatoelage te ondersteunen. De gemeente heeft dat bedrag opgetrokken tot 140.000 euro, door een deel van de mondmaskerverkoop aan de toelage van Vlaanderen toe te voegen.

 1. Op huizenjacht in... Ternat: "Landelijke gemeente die gegeerd is door mensen die de grootstad ontvluchten”
  PREMIUM
  Ternat

  Op huizen­jacht in... Ternat: "Landelijke gemeente die gegeerd is door mensen die de grootstad ontvluch­ten”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Ternat, een gezellige ietwat landelijke gemeente met een bruisend verenigingsleven en volle evenementenkalender kortbij Brussel. Kris Baele van Immo Expert neemt ons op sleeptouw.
 2. REPORTAGE: Wie laat zich vandaag testen en krijgt het testcentrum in Vilvoorde de klus van 1.800 afnames nog geklaard?
  PREMIUM
  vilvoorde

  REPORTAGE: Wie laat zich vandaag testen en krijgt het testcen­trum in Vilvoorde de klus van 1.800 afnames nog geklaard?

  De testcentra krijgen het steeds zwaarder te verduren. Maandag stond zelfs een file van 4 uur aan het testcentrum van Turnhout. Hoe is het met de testcentra in Vlaanderen gesteld? Wij gingen op pad. “De drukte is absoluut voelbaar”, beaamt Anja Van Nuffel meteen. “Nooit eerder namen we zoveel testen per week af in het testcentrum in Vilvoorde. Afgelopen drie weken zijn het er wel 1.800 per week.” En wie ontmoeten we aan het centrum? Jong, oud, gevaccineerd of niet? Mensen met symptomen en mensen die zich laten testen omdat ze een hoog risico contact hadden.
 1. Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel
  PREMIUM
  Brussel

  Deelfiets, -step, -scooter of -auto: wat is de beste keuze voor jou? Wij maken je wegwijs in aanbod in Brussel

  Steps, scooters, fietsen, auto’s én openbaar vervoer: het bos door de bomen zien als het op deelmobiliteit aankomt in het Brusselse is al even niet meer vanzelfsprekend. In dit stuk zetten we de belangrijkste spelers op een rij, zoomen we in op tarieven en regelgeving, abonnementen, cijfers en het ecovriendelijk plaatje. “De eerste steps waren wegwerpsteps, met een levensduur van vier maanden. Allesbehalve duurzaam dus”, weet Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen).