Volledig scherm
© Pieter-Jan Vanstockstraeten

Paradise City bekroond tot één van duurzaamste festivals ter wereld

Het festival Paradise City, dat elk jaar in juni in het Vlaams-Brabantse Perk bij Steenokkerzeel plaatsvindt, is vandaag bekroond tot één van de duurzaamste festivals ter wereld. “Het is bijzonder fijn om deze erkenning te krijgen, maar hier stopt het niet. We willen elk jaar nóg duurzamer worden”, zegt organisator Gilles De Decker.

 1. Kinderboerderij ’t Gulderijtje blaast 10 kaarsjes uit, maar doet dat in mineur: “We willen groeien, maar gemeente werkt tegen”
  PREMIUM
  Weerde

  Kinderboer­de­rij ’t Gulderij­tje blaast 10 kaarsjes uit, maar doet dat in mineur: “We willen groeien, maar gemeente werkt tegen”

  Tien kaarsjes mochten Gert Van den Houte en zijn tientallen beestjes in kinderboerderij ’t Gulderijtje in Weerde vorige maand uitblazen, maar een reden tot feesten was er niet. Van den Houte wil immers uitbreiden, maar botst op een ‘njet’ van het schepencollege. “De kinderboerderij begon als buurtproject, maar nu vraagt de uitbater ons financiële steun en de inzet van personeel. Zo werkt het niet”, zegt schepen Greta Lauwers.
 2. 10.000 kilometer om 10.000 levens te redden: Vlaamse Fitnessclubs willen zo snel mogelijk open. “Sluiting is nefast voor de gezondheid van onze leden”
  PREMIUM
  Vilvoorde / Londerzeel / Vlaanderen

  10.000 kilometer om 10.000 levens te redden: Vlaamse Fitness­clubs willen zo snel mogelijk open. “Sluiting is nefast voor de gezondheid van onze leden”

  Heel wat fitnessclubs snakken ernaar hun sleutel van de deur te kunnen halen. Tien Vlaamse clubs sloegen aan het brainstormen en zetten nu een grote actie op poten. Onder het motto ‘Fitness open now!’ willen ze zondag 10.000 kilometer bij elkaar fietsen en lopen. Bordjes met ‘Open wegens medische redenen’ duiken hier en daar al op, en intussen sloten al 80 clubs zich bij de actie aan.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven