Ook BOB-controles tijdens de vakantie

NOORDRANDTerwijl afgelopen weekend bleek dat het aantal BOB-controles vorige maand kelderde in vergelijking met mei, werd in politiezone KASTZE wel volop gecontroleerd. Alle ploegen moeten elke dag ongeveer een halfuur controles uitvoeren.

 1. Opnieuw twee besmette personeelsleden in wzc Floordam: 4 leefgroepen ondergaan coronatest
  Melsbroek

  Opnieuw twee besmette personeels­le­den in wzc Floordam: 4 leefgroe­pen ondergaan coronatest

  In woonzorgcentrum Floordam in Melsbroek hebben twee werknemers donderdag positief getest op het coronavirus. Een domper voor de directie, want woensdag bleken zestig bewoners van vier leefgroepen nog negatief. Zij moesten een test ondergaan nadat vorige week twee werknemers besmet bleken. Nu moeten ook de zestig bewoners en dertig personeelsleden van vier andere groepen getest worden.
 2. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”