Op deze plaats komen de spottersplatformen.
Volledig scherm
Op deze plaats komen de spottersplatformen. © Foto Lukas

Luchthaven start bouw spottersplatformen

STEENOKKERZEEL/NOSSEGEMBrussels Airport is deze week gestart met de bouw van twee spottersplaatsen: één ter hoogte van transitcentrum Caricole in Steenokkerzeel en één in de buurt van speelveld 'Het Vliegbos' in Nossegem. Verwacht wordt dat de spotters er in de lente al gebruik van kunnen maken.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Zoon van architect die modernistische woning bouwde, protesteert tegen dreigende sloop: “Geef ons nog wat extra tijd”

  Zoon van architect die modernisti­sche woning bouwde, protes­teert tegen dreigende sloop: “Geef ons nog wat extra tijd”

  Paul De Winter, de zoon van wijlen architect Roger De Winter, is niet opgezet met de dreigende sloop van een modernistische woning in Hofstade die zijn vader in de jaren 50 ontwierp. De woning werd vorig jaar onbewoonbaar verklaard en de eigenaar wil het pand afbreken. De gemeente leverde inmiddels een sloopvergunning af. De Winter hoopt die afbraakplannen nog tegen te houden.
  Hofstade