Koning Filip genoot zichtbaar van de vlucht met het nieuwe legertoestel.
Volledig scherm
Koning Filip genoot zichtbaar van de vlucht met het nieuwe legertoestel. © Photo News

Koning Filip en zoon Gabriël (17) genieten van vlucht met nieuw A400M-legertoestel

MelsbroekKoning Filip en zijn oudste zoon, de 17-jarige prins Gabriël, hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan de militaire luchthaven van Melsbroek. Daar stapten ze in de A400M, het nieuwe legertransportvliegtuig dat de C-130 vervangt, en waren ze getuige van enkele parachutesprongen.

  1. IN BEELD. Opruiming monumentale afvalberg Vitus-Schoevaerts van start gegaan: “Dubbel gevoel bij al deze vergane glorie”
    PREMIUM
    Kampenhout

    IN BEELD. Opruiming monumenta­le afvalberg Vi­tus-Schoe­vaerts van start gegaan: “Dubbel gevoel bij al deze vergane glorie”

    Het familiebedrijf Vitus-Schoevaerts is Kampenhoutse roem. Gestart als schrijnwerkerij in 1883, maakte het bedrijf in de jaren 50 naam en faam als verkoper en herstellingswerker van landbouwmachines in de gemeente van het witte goud. In het begin van de jaren 90 kwam een einde aan dat verhaal. Het pand verloederde, en de berg onderdelen zwol aan. Na een lange procedureslag startte de gemeente gisteren met de opruimingswerken. “Zes weken om alles op te ruimen? Dat wil ik nog wel eens zien.”