Frans Rinckhout en Jeanne Vander Elst 60 jaar gehuwd
Volledig scherm
Frans Rinckhout en Jeanne Vander Elst 60 jaar gehuwd © Dieter Nijs

Jeanne en Frans vieren zestigste huwelijksverjaardag

 1. Stad wacht niet op nieuwe sportprotocollen: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Stad wacht niet op nieuwe sportproto­col­len: nu al verbod op alle outdoor sporten waarbij geen 1,5 meter bewaard kan worden

  Eind deze week maakt de Vlaamse regering de nieuwe sportprotocollen bekend, maar nu al heeft Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) alle sporten waarbij sporters geen anderhalve meter kunnen bewaren verboden wanneer die in stedelijke infrastructuur uitgeoefend worden. Daardoor kan er in Vilvoorde dus geen dubbelspel tennis of padel gespeeld worden, terwijl dat in de buurgemeenten wel nog mag.
 2. Vrachtwagenchauffeur legt positieve drugtest af
  Kampenhout

  Vrachtwa­gen­chauf­feur legt positieve drugtest af

  De lokale politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) heeft vorige week deelgenomen aan de provinciale actieweek tegen rijden onder invloed van alcohol of drugs. De controle spitste zich toe op bestuurders van zware voertuigen en leerlingenvervoer. In totaal werden 101 bestuurders aan een controle onderworpen. Ter hoogte van Kampenhout-Sas legde een vrachtwagenbestuurder een positieve drugtest af. De test werd afgenomen nadat er bij het openen van het portier een sterke cannabisgeur waargenomen werd. De bestuurder moest zijn rijbewijs voor een periode van vijftien dagen inleveren.
 1. Daling van aantal besmettingen in Steenokkerzeel op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Steenokker­zeel op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Steenokkerzeel, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 17. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 108. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Steenokkerzeel komt dat getal nu op 880 te liggen. Steenokkerzeel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.