Illustratiebeeld gemeentehuis Steenokkerzeel.
Volledig scherm
Illustratiebeeld gemeentehuis Steenokkerzeel. © Baert Marc

Inwoners kunnen video’s met positieve boodschappen voor dorpsgenoten maken tijdens ‘Week van de Amateurkunsten’

SteenokkerzeelIn het kader van de ‘Week van de Amateurkunsten’ roepen de Cultuurraad en de Cultuurdienst van Steenokkerzeel de inwoners op om tot eind deze maand een video met positieve boodschappen voor dorpsgenoten te maken. “In deze rare tijden is het belangrijk om te focussen op het positieve”, zegt schepen van Cultuur Geert Laureys (Klaver/N-VA).

 1. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
  PREMIUM
  Mechelen/Hofstade

  Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

  “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.
 2. Elke en Lore openen hELLO Food Concept Store onderaan nieuw serviceflatcomplex: “Hier had Steenokkerzeel nood aan”
  Steenokkerzeel

  Elke en Lore openen hELLO Food Concept Store onderaan nieuw service­flat­com­plex: “Hier had Steenokker­zeel nood aan”

  In het gloednieuwe assistentiewoningencomplex in de Mulslaan in Steenokkerzeel hebben de Melsbroekse Elke Beyls en de Eppegemse Lore Claeys begin deze week hun hELLO Food Concept Store geopend. Op de gelijkvloerse verdieping kan u er terecht voor een afhaal ontbijt of lunch, maar ook voor heel wat lokale producten. “En zodra het mag, openen we ook het horecagedeelte.”