De grote lenteschoonmaak in Steenokkerzeel zal komend weekend in kleine groepjes moeten gebeuren.
Volledig scherm
De grote lenteschoonmaak in Steenokkerzeel zal komend weekend in kleine groepjes moeten gebeuren. © Baert Marc

Grote lenteschoonmaak mikt op kleine bubbels: “Het is nodig, natuur ligt er vervuild bij”

SteenokkerzeelNormaal is de lenteschoonmaak in Steenokkerzeel jaarlijks een groot gezamenlijk evenement, maar door het coronavirus roept het gemeentebestuur de inwoners op om komend weekend in kleine groepjes afval te rapen. “We kunnen alle hulp gebruiken.”

 1. Tentje van ‘overnachtende caféklant’ op stoep zorgt voor hilariteit
  KAMPENHOUT

  Tentje van ‘overnach­ten­de caféklant’ op stoep zorgt voor hilariteit

  Een vaste klant van café O’Berg’Inn in Berg (Kampenhout) installeerde bij wijze van grap op het voetpad voor zijn stamkroeg een tentje met het bij bijschrift ‘zoe zennek zeker van eû pleutske oep terras se’, vrij vertaald: zo ben ik zeker van mijn plaatsje op het terras. De foto kon op sociale media op veel bijval rekenen. “Het heeft al voor veel animo gezorgd, maar ik verzeker u dat er niemand in zit”, reageert cafébaas Rudy. “Zijn identiteit geven we voorlopig niet prijs”, klinkt het geheimzinnig bij Rudy. In O’Berg’Inn kan je vanaf zaterdag opnieuw terecht om je te laten bedienen. Reservaties nemen ze er niet aan. “Het is te moeilijk om te plannen tot hoe laat mensen iets blijven drinken aan een tafeltje, om het dan te kunnen reserveren voor de volgende gasten.”
 1. Drie toestellen van failliete EC Air staan al bijna 5 jaar op Brussels Airport te verkommeren: “Er leven zelfs vogels in”
  Zaventem

  Drie toestellen van failliete EC Air staan al bijna 5 jaar op Brussels Airport te verkomme­ren: “Er leven zelfs vogels in”

  Bijna vijf jaar nadat Equatorial Congo Airlines haar activiteiten stopzette, staan nog drie toestellen van de Congolese luchtvaartmaatschappij op Brussels Airport te verkommeren. Eén ervan is duidelijk zichtbaar vanaf de Tervuursesteenweg tussen Nossegem en Steenokkerzeel. De twee andere staan in loodsen. “Lastig”, klinkt het bij de luchthaven van Zaventem, waar men niet weet hoelang de toestellen er nog zullen staan.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'