De oprichters van Eventication stellen hun digitaal platform gratis beschikbaar 
voor steden en gemeenten.
Volledig scherm
De oprichters van Eventication stellen hun digitaal platform gratis beschikbaar voor steden en gemeenten. © rv

Gemeente zoekt vrijwilligers en krijgt hulp via digitaal platform van inwoner

Het schepencollege van Steenokkerzeel heeft – dankzij de hulp van een van haar inwoners – een digitaal platform opgericht waarop iedereen zich als vrijwilliger kan opgeven. Zodra er beroep op vrijwilligers gedaan moet worden, zal de gemeente de inwoners contacteren. Daarnaast werd ook een Facebookpagina opgericht waarop inwoners hulp kunnen vragen of hun diensten kunnen aanbieden.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Minister Gilkinet roept Brusselse, Vlaams-Brabantse en Waals-Brabantse burgemeester bijeen in dossier vliegroutes
  Brussel en Vlaamse rand

  Minister Gilkinet roept Brusselse, Vlaams-Brabantse en Waals-Brabantse burgemees­ter bijeen in dossier vliegrou­tes

  Op 30 september roept federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) de burgemeesters van Brusselse, Waals-Brabantse en Vlaams-Brabantse gemeente bij mekaar voor een overleg rond de vliegroutes. Ook Brussels Airport, het Brusselse gewest en een bemiddelaar zullen aan tafel zitten. Steenokkerzeels burgemeester Kurt Ryon (Klaver/N-VA) vreest een zoveelste “praatbarak”.
 1. Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschikking voor participatieproject: “De stad is van jou. Maak er iets van”
  vilvoorde

  Vilvoorde stelt 8 wijken 3 miljoen euro ter beschik­king voor participa­tie­pro­ject: “De stad is van jou. Maak er iets van”

  Acht wijken, drie miljoen euro en tijd tot 2024 om elk project tot de uitvoerende fase te brengen. Het Vilvoordse stadsbestuur doet een oproep naar al haar inwoners: “Denk zo breed mogelijk, reik ideeën aan. Beslis mee over waar jouw wijk nood aan heeft. En maak onze stad weer wat mooier.” Het is voor het eerst dat de stad zo’n groot participatieproject op poten zet. “Het bestuur stond hier vanaf dag één achter. Enkel de uitwerking nam heel wat tijd in beslag. Dan corona nog,... Nu zijn we er klaar voor!”
 2. Werken voor fietsbrug over drukke Haachtsesteenweg starten woensdag: “Vanaf voorjaar 2022 fiets je rechtstreeks van Melsbroek naar Brucargo”
  PREMIUM
  Melsbroek

  Werken voor fietsbrug over drukke Haacht­sesteen­weg starten woensdag: “Vanaf voorjaar 2022 fiets je recht­streeks van Melsbroek naar Brucargo”

  Woensdag start het Agentschap Wegen en Verkeer met de voorbereidingswerken voor de komst van een 40 meter lange fietsbrug over de Haachtsesteenweg in Melsbroek. De brug, die nu nog in een atelier in mekaar geknutseld wordt, zal er vanaf het voorjaar van 2022 voor zorgen dat Vilvoorde en Brucargo beter met mekaar verbonden zijn. Nu moeten fietsers er nog een lange omleiding volgen.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).