De pastorie van Perk staat momenteel leeg.
Volledig scherm
De pastorie van Perk staat momenteel leeg. © Lukas

Gemeente zoekt tijdelijk ‘bezetter’ voor pastorie Perk

PerkIn afwachting van een definitieve bestemming voor de leegstaande pastorie van Perk zoekt de gemeente een tijdelijke ‘bezetter’.

 1. Bestuurster raakt gewond nadat voertuig vuur vat op parking

  Bestuur­ster raakt gewond nadat voertuig vuur vat op parking

  Langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg heeft een voertuig om nog onduidelijke reden vuur gevat, vlak bij dierenartspraktijk Akuut. De hulpdiensten werden verwittigd en de brandweer kreeg het vuur onder controle, maar het voertuig brandde uit. De bestuurster raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand is momenteel nog onduidelijk. Het doorgaand verkeer liep omwille van de interventie vertraging op.
  Kortenberg
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. “Prachtig om met tientallen dorpsgenoten op podium te staan”: 150 deelnemers klaar voor première gemeentelijke musical ‘De Sirene van Ensor’
  PREMIUM

  “Prachtig om met tientallen dorpsgeno­ten op podium te staan”: 150 deelnemers klaar voor première gemeente­lij­ke musical ‘De Sirene van Ensor’

  Woensdagavond gaat in CC De Factorij in Zaventem de gemeentelijke musical ‘De Sirene van Ensor’ in première. 150 mensen, voornamelijk uit de luchthavengemeente, staan er op het podium. Nadat de vorige musical aan de vooravond van de première afgelast werd door het coronavirus, staan de deelnemers te popelen. Wij spraken met 3 van hen. “Vier avonden knallen en zondag pompaf in de zetel liggen.”
  Zaventem
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.