De Strobar is de ideale plek om deze zomer tot rust te komen.
Volledig scherm
De Strobar is de ideale plek om deze zomer tot rust te komen. © Marc Baert

Geen stro meer, maar wel fikse upgrade: Strobar 2.0 landt in veld in Humelgem

SteenokkerzeelEen veld in de Wijngaardstraat in het Steenokkerzeelse gehucht Humelgem is voor het tweede jaar op een rij het decor van de Strobar. De pop-upzomerbar werd vorig jaar gelanceerd toen de uitbaters van een mobiele koffiebar zonder werk kwamen te zitten omdat alle festivals in het water vielen door het coronavirus. De bar was zo’n succes dat ie dit jaar terugkeerde. Met een fikse upgrade.

  1. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
    PREMIUM
    LEUVEN/STEENOKKERZEEL

    Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

    Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.