Geen Sint-Maartenkinderlichtstoet dit jaar in Melsbroek, maar wel een alternatieve wandeling.
Volledig scherm
Geen Sint-Maartenkinderlichtstoet dit jaar in Melsbroek, maar wel een alternatieve wandeling. © Dieter Nijs

Geen Sint-Maartenkinderlichtstoet: lichtjeswandeling per bubbel kan wel

MelsbroekOp 10 november staat Melsbroek elk jaar in het teken van de Sint-Maartenkinderlichtstoet, maar dit jaar gooit het coronavirus roet in het eten. Alle evenementen zijn immers verboden, waardoor ook de lichtstoet in het water valt. De organisatie roept Melsbroekenaren wel op om een lichtje aan de deur te zetten en per bubbel een lichtjeswandeling te maken.

 1. Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokkerzeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”
  Melsbroek

  Lot van oudste C-130 verhit gemoederen tot ver buiten Steenokker­zeel: “Deze levende legende verdient toch een logische rustplaats?”

  De beslissing van Defensieminister Dedonder (PS) om de oudste C-130 een definitieve rustplaats in Bevekom en niet in Melsbroek te geven, doet nu ook buiten Steenokkerzeel stof opwaaien. Onder meer federale parlementsleden Tim Vandenput (Open Vld) en Theo Francken (N-VA) hoopten de minister woensdag vergeefs tijdens de Commissie Defensie op andere gedachten te brengen. “De laatste optie is een bescherming.”
 2. Tien jaar gevochten tegen Uplace, maar nu is UNIZO wel voorstander van opvolger: “Broeklin wordt belangrijk project voor onze regio”
  Machelen

  Tien jaar gevochten tegen Uplace, maar nu is UNIZO wel voorstan­der van opvolger: “Broeklin wordt belangrijk project voor onze regio”

  Werkgeversorganisatie UNIZO steunt het Broeklin-project in Machelen. Dat laat gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche weten. Dit is opvallend, want UNIZO vocht tien jaar lang tegen Uplace, de voorganger van Broeklin onder het viaduct tussen Vilvoorde en Machelen. “We kijken met vertrouwen, maar tegelijk waakzaam toe op een correcte uitrol van het project.”
 1. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"

 2. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel