Het MS Center in Melsbroek opende vrijdag een Covid-afdeling.
Volledig scherm
Het MS Center in Melsbroek opende vrijdag een Covid-afdeling. © Dieter Nijs

Geen enkel positief geval, maar MS Center opent toch corona-afdeling: “Druk op andere ziekenhuizen verlichten”

MelsbroekHet Nationaal MS Center in Melsbroek heeft op vraag van het Agentschap Zorg en Gezondheid een corona-afdeling geopend. Daar worden MS-patiënten met corona opgevangen om de druk op de omliggende ziekenhuizen te verlichten. Concreet komen er twaalf bedden op de afdeling. Twee andere afdelingen zullen plaats bieden aan post-coronapatiënten. Daardoor wijzigt de werking in het MS Center.

 1. Bekende Vilvoordse Syriëstrijdster vrijgesproken voor hof van beroep na eerdere celstraf van 4 jaar: “Syrië was een gevangenis. Ik mocht niets en moést alles”
  PREMIUM
  Vilvoorde

  Bekende Vilvoordse Syrië­strijd­ster vrijgespro­ken voor hof van beroep na eerdere celstraf van 4 jaar: “Syrië was een gevangenis. Ik mocht niets en moést alles”

  Het Brusselse hof van beroep heeft Noura Firoud, een van de bekendste Syriëstrijdsters van het land, over heel de lijn vrijgesproken. Dat is opmerkelijk want in eerste aanleg kreeg ze nog 4 jaar cel. De reden: ze was getrouwd met een Syriëstrijder en stelde zich zo ‘actief ten dienst’ van IS.
 2. Nadat schoonfamilie getroffen werd door aardbeving zamelt schepen Özkan geld in voor Turkije: “Ongelooflijk hoe gul iedereen is”
  Zaventem

  Nadat schoonfami­lie getroffen werd door aardbeving zamelt schepen Özkan geld in voor Turkije: “Ongeloof­lijk hoe gul iedereen is”

  Maandag beleefden hij en zijn schoonfamilie nog bange uren toen er met enkele familieleden geen contact gemaakt kon worden na de aardbeving in Turkije, maar nu is Zaventems schepen Alihsan Özkan al volop in de weer met het inzamelen van hulpgoederen. Woensdag trok hij met een volgepropte bestelwagen en gewone wagen richting het grote inzamelpunt in Paleis 11 in Brussel.