Renato (links) en Angelo openden eind april hun frituur Fritaliaan in Melsbroek, maar moesten hun zaak nu al sluiten na een klacht van een buur.
Volledig scherm
Renato (links) en Angelo openden eind april hun frituur Fritaliaan in Melsbroek, maar moesten hun zaak nu al sluiten na een klacht van een buur. © Lukas

Friturist moet na amper 5 maanden sluiten na klacht buur: “Zijn familie kwam hier frietjes halen, maar heeft nooit geklaagd”

Amper vijf maanden stonden Angelo Bottiglieri en zijn broer in hun frituur Fritaliaan in het Vlaams-Brabantse Melsbroek bij Steenokkerzeel, maar na een klacht van een buur over lawaai- en geurhinder én parkeerproblemen heeft de provincie beslist dat de frituur tijdelijk dicht moet. De uitbaters zitten in zak en as. “De familie van de buur kwam hier frietjes halen, maar heeft nooit iets gezegd. Een financiële kater dreigt”, klinkt het.

138 reacties

 • . .

  1 jaar geleden
  Je vraagt een vergunning aan voor een frituur ... en dan zet je tafels en banken buiten om voor de klanten? Dat stond nochtans niet in de aanvraag. Dat de familie van de buur er frietjes kwam halen doet niets terzake , zelfs niet als die buur er zelf kwam halen. De onbeschoftheid van veel mensen als ze ergens bij een zaak parkeren word je nadat je dat dag in dag uit meemaakt kotsbeu . Zorg voor je eigen parking. Dat wordt ook geeist als je een woonblok zet.
 • jan roegiers

  1 jaar geleden
  Hallo, vooraleer je een vergunning kan krijgen wordt er toch eerst een bekendmaking opgehangen waarop de buurt kan reageren voor een negatief advies.
 • pierre De Smet

  1 jaar geleden
  Woon op een 20 tal meter van een frituur , soms hebben we geur soms wat rommel ( verpakking ) . denk niet dat er al één buur geklaagd heeft . Er zijn andere en ergere zaken in het leven .
 • guy vermeulen

  1 jaar geleden
  Plaats de frituren maar naast en rechtover mijn deur dan heb ik altijd friet. Ze kunnen tegen niks meer. Heb altijd naast café gewoond ,vind het zelfs spijtig dat hij weg is. Tot onder de morgen naar muziek kunnen luisteren , zalig. Allemaal zeuren , klagen en zagen,als ze maar iemand zijnen boterham kunnen af pakken .
 • Paula Van Oudenrode

  1 jaar geleden
  Je moet het maar mee maken dat er plots, in een doodlopende rustige straat, een frituur naast je woning komt. De overlast, de wildplassers, de foutparkeerders en het nodige nachtlawaai! Ik zou hier ook tegen protesteren.
 1. Sluikstorters riskeren 6 maanden cel: “Opruimfactuur bedraagt meer dan 15.000 euro”
  Vilvoorde, Steenokkerzeel

  Sluikstor­ters riskeren 6 maanden cel: “Opruimfac­tuur bedraagt meer dan 15.000 euro”

  Vier Roemeense mannen die grote hoeveelheden huishoudelijk afval illegaal zouden gedumpt hebben in een afgelegen wijk van Vilvoorde en Steenokkerzeel riskeren 6 maanden cel en geldboetes van 8.000 euro. “De betrokkenen werden eerder al op de vingers getikt voor sluikstorten, maar ze stoorden zich daar precies niet aan.” Opvallend: een van hen werd afgelopen maandag nog maar eens betrapt.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten